Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Σιγκαπούρη – Σταθερό το outlook

tags :
Η Fitch επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Σιγκαπούρη – Σταθερό το outlook
Η αξιοζήλευτη αξιολόγηση αντανακλά την ισχυρή οικονομία, το υγιές δημοσιονομικό πλαίσιο και τα υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ
Στην επιβεβαίωση της ανώτατης βαθμολογίας «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Σιγκαπούρης προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η αξιοζήλευτη αξιολόγηση αντανακλά την ισχυρή οικονομία της ασιατικής χώρας, το υγιές δημοσιονομικό πλαίσιο και τα υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τα οποία μετριάζουν την ευπάθεια της οικονομίας σε «κραδασμούς» λόγω της σημαντικής εξάρτησης από το εμπόριο.
Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται πρώτη με βάση τον Δείκτη Ευελιξίας και Επιχειρηματικής Ισχύος της Παγκόσμιας Τράπεζας, υποδεικνύοντας το πάρα πολύ καλό επιχειρηματικό της κλίμα.
Η Fitch αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4% για το 2017, έναντι στόχου της τοπικής κυβέρνησης για επίδοση 2% -3% το τρέχον έτος και 2,3% το 2018.
Η δυναμική της ανάπτυξης ενισχύθηκε φέτος λόγω της αύξησης της εξωτερικής ζήτησης, ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι ιδιωτικές επενδύσεις και η απασχόληση εξακολουθούν να υποβαθμίζονται από τις παρατεταμένες συνέπειες της κρίσγης στον ενεργειακό κλάδο, επισημαίνεται στη σχετική έκθση.
Ο πληθωρισμός -σε ετήσια βάση- μπήκε σε θετικά επίπεδα προς το τέλος του 2016, αντανακλώντας σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη των τιμών των βασικών προϊόντων.
Η Fitch εκτιμά η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να φθάσει το 0,8% το 2017, έναντι αποπληθωρισμού 0,5% το 2016.
Μεσοπρόθεσμα, η οικονομία αντιμετωπίζει προκλήσεις από τη γήρανση του πληθυσμού και τη «στροφή» των τοπικών εταιρειών προς πιο αυτοματοποιημένους τομείς.
Τα εξωτερικά οικονομικά της Σιγκαπούρης εξακολουθούν να επωφελούνται από τα μεγάλα πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, κατά μέσο όρο σχεδόν 19% του ΑΕΠ τα προηγούμενα πέντε χρόνια, στηριζόμενα στο υψηλό ποσοστό αποταμίευσης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης