Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Λαμπρό το μέλλον της Ιταλίας - Επενδύει σε επιστήμονες και πολιτιστική κληρονομιά

tags :
Goldman Sachs: Λαμπρό το μέλλον της Ιταλίας - Επενδύει σε επιστήμονες και πολιτιστική κληρονομιά
Αυτή η χώρα έχει ένα υπέροχο και συνεχώς ανανεωμένο ανθρώπινο κεφάλαιο
Το σημείο έναρξης κάθε συζήτησης για την κεφαλαιαγορά της Ιταλίας θα πρέπει να είναι ο τραπεζικός κλάδος (28% του FTSE MIB), με την πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση να έχει επίσης καίρια θέση.
Αυτό αναφέρει στην τελευταία ανάλυσή της για την Ιταλία η Goldman Sachs, η οποία επικαλούμενη τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Unicredit, αλλά και του καθηγητή στο Bocconi, Francesco Giavazzi, εκτιμά πλέον ότι οι προοπτικές της χώρας είναι πολύ θετικές.
Συνολικά, το μήνυμα για την ιταλική οικονομία είναι θετικό, τόσο από την μακροοικονομική όσο και από την πολιτική άποψη.
"Ορισμένες από τις συζητήσεις μας, μεταξύ άλλων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Prysmian, αναδεικνύουν τη σημασία της εξειδικευμένης εργασίας της Ιταλίας", αναφέρει η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με τα λόγια του καθηγητή Francesco Giavazzi, "αυτή η χώρα έχει ένα υπέροχο και συνεχώς ανανεωμένο ανθρώπινο κεφάλαιο".
Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση για να κρατήσουν τους λαμπρότερους επιστήμονες στην Ιταλία και να επαναπατρίσουν όσους έχουν ήδη φύγει.
Πράγματι, αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς της Ιταλίας.
Οι καινοτόμες επιχειρήσεις.
Μαζί με το ανθρώπινο κεφάλαιο, η Ιταλία είναι επίσης αξιοσημείωτη για την φροντίδα που δείχνει στην κληρονομιά της, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό κομμάτι του «Brand Italy» όσον αφορά τις εξαγωγικές επιτυχίες της χώρας, αναφέρει η Goldman Sachs.
Όσον αφορά τις αγορές, οι αναλυτές των μετοχών συνεχίζουν να εκτιμούν, αν και η Ιταλία δεν μπορεί πλέον να είναι «φτηνή», ότι σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, εξακολουθούν να υπάρχουν περιθώρια σημαντικών ανοδικών δυνατοτήτων. Μάλιστα η Goldman Sachs, επισημαίνει ότι οι μετοχές προσφέρουν πρόσβαση στην ισχυρή βιομηχανική κληρονομιά της Ιταλίας, τις κορυφαίες μάρκες καταναλωτών παγκοσμίως και το δυναμικό της αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης