Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι έξι ισοτιμίες που θα αποφέρουν κέρδη μέχρι το Δεκέμβριο του 2017

tags :
Nomura: Οι έξι ισοτιμίες που θα αποφέρουν κέρδη μέχρι το Δεκέμβριο του 2017
Oi έξι ισοτιμίες οι οποίες μπορούν να αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές μέχρι το τέλος του έτους
Μπορεί το 2017 να πλησιάζει προς το τέλος του, ωστόσο η ιαπωνική τράπεζα Nomura σε έκθεσή της αναλύει τις έξι ισοτιμίες οι οποίες μπορούν να αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές μέχρι το τέλος του έτους.

Παραμένει απαισιόδοξη για το δολάριο

Όπως είναι φυσικό η Nomura κατατάσσει το αμερικανικό νόμισμα στις αρκούδες, όχι μόνο έναντι του ευρώ αλλά πλέον και ένατι του γεν.
Η ιαπωνική τράπεζα αναφέρει ότι το δολάριο εισέρχεται στο πρώτο έτος της νέας, πολυετούς πτωτικής τάσης του.
Ο κύριος λόγος η δαιδαλώδης και χαοτική πολιτική εικόνα των ΗΠΑ.
"Η πρόσφατη επέκταση του ανώτατου ορίου του χρέους και της κρατικής χρηματοδότησης μόνο μέχρι το τέλος του 2017 θα κρατήσει τους επενδυτές σε ανησυχία για πιθανό αρνητικό γεγονός τους επόμενους μήνες", ανέφερε, σημειώνοντας ότι το χειρότερο σενάριο είναι ότι δεν θα υπάρχει συμφωνία πριν η παράταση που λήγει τον Δεκέμβριο του 2017.
"Εκτός από την αντιμετώπιση του ανώτατου ορίου του χρέους και της χρηματοδότησης της κυβέρνησης, η κυβέρνηση Trump και το Κογκρέσο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ύφεση από τους τυφώνες Harvey και Irma, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη Βόρεια Κορέα.
Η  Nomura αναφέρει ότι υπάρχει ακόμα ένα άλλο καρφί στο φέρετρο του δολαρίου.
Οι αποδόσεις στη Γερμανία και την Ιαπωνία είναι γύρω στο μηδέν, πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος καθοδικού περιορισμού είναι πολύ περιορισμένος, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ
Αναμένει η ιστοιμία με το ευρώ να φτάσει τα 1,25 δολάρια ή υψηλότερα τους ερχόμενους μήνες, ενώ η ιστοιμία  δολάριο/γεν θα μπορούσε να υποχωρήσει από τα 100 γεν στα 105 γεν.

Πουλήστε τη βρετανική λίρα έναντι του καναδικού δολαρίου

Η Nomura είχε δηλώσει ήδη short για τη στερλίνα έναντι του ευρώ καθώς, του δολαρίου και του δολαρίου της Νέας Ζηλανδίας.
Τώρα πρόσθεσε και το δολάριο του Καναδά.
Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο Brexit, τονίζει.
"Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα" ανέφερε.
"Οι επικεφαλίδες των άκαρπων διαπραγματεύσεων έχουν γίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό στα διεθνή ΜΜΕ"."
Από την άλλη πλευρά, η οικονομική ανάπτυξη του Καναδά  συνεχίζεται δυναμικά.
Η Nomura αναμένει ότι η Κεντρική Τράπεζα του Καναδά θα αυξήσει τα επιτόκια και πάλι το Δεκέμβριο του 2017 και περαιτέρω το 2018.

Τι συμβαίνει με το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας

Η Nomura αναμένει το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας να χάσει έδαφος έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας.
"Υπάρχουν μερικές ενθαρρυντικές ενδείξεις στην αυστραλιανή οικονομία, οι επενδυτικές προθέσεις αναβαθμίζονται, οι επιχειρηματικές συνθήκες αυξάνονται και η δυναμική στην αγορά εργασίας είναι θετική", ανέφερε.
Προσέθεσε ότι, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας δεν βιαζόταν να αυξήσει τα επιτόκια, η επόμενη κίνησή της αναμένεται να είναι σημαντική αύξηση των επιτοκίων.
"Αντίθετα, η ώθηση της ανάπτυξης στη Νέα Ζηλανδίας παραμένει υποτονική, με τις υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις.
Η Nomura είπε ότι υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που παίζει εναντίον του δολαρίου της Νέας Ζηλανδίας.
Οι τιμές για τις βασικές εξαγωγές προϊόντων της Νέας Ζηλανδίας, το πλήρες γάλα σε σκόνη, φαινόταν ότι θα είναι  χαμηλότερες σε σχέση με τα βασικά προϊόντα της Αυστραλίας, όπως το σιδηρομετάλλευμα.

Μείωση του δολαρίου έναντι του γουάν της Κίνας

Το δολάριο είδε μερικές εταιρικές πωλήσεις έναντι του γουάν, καθώς οι αξιωματούχοι του Πεκίνου παρεμβαίνουν στην αγορά και αλλάζουν τους κανονισμούς εκροής κεφαλαίων, δήλωσε η Nomura.
"Αυτό μπορεί να συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες και να προσφέρει θετική στήριξη για το γουαν", πρόσθεσε.
Είπε ότι η ισοτιμία δολαρίου/γουάν θα φτάσει στα 6,4 γουάν τους προσεχείς μήνες.

Προσοχή στο ραντ της Νότιας Αφρικής

Η Nomura δηλώνει long στην ισοτιμία δολαρίου/ραντ σημειώνοντας ότι παρά τον μεγάλο αριθμό εγχώριων κινδύνου τους επόμενους μήνες.
"Η έλλειψη ασφαλίστρων κινδύνου έρχεται σε αντίθεση με τον αριθμό πιθανών συμβάντων που θα αυξήσουν το ρίσκο για το ραντ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις μετατοπίσεις του αμερικανικού δολαρίου", ανέφερε η Nomura.

Παίζοντας το πέσος

Η Nomura δηλώνει short στο μεξικάνικο πέσο ενάντια του πέσο της Χιλής.
"Αναμένουμε ότι το πέσο της Χιλής θα είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στη Λατινική Αμερική μέσα από μια διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, τις υψηλές τιμές του χαλκού και την πιθανότητα να κερδίσει ο δεξιός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2017 (θα σταματήσει εν μέρει τις υποβαθμισμένες επιχειρηματικές προσδοκίες που προκλήθηκαν από τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της σημερινής κεντροαριστεράς κυβέρνησης)", ανέφερε.
"Από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι το μεξικάνικο πέσο θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει κινδύνους λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τη διαπραγμάτευση της NAFTA και τις προεδρικές εκλογές μπροστά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης