Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit Negative για το βρετανικό εταιρικό και δημόσιο χρέος η μη επίτευξη συμφωνίας για το Βrexit

Moody’s: Credit Negative για το βρετανικό εταιρικό και δημόσιο χρέος η μη επίτευξη συμφωνίας για το Βrexit
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να αναμένει ότι Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο θα καταλήξουν τελικά σε μια συνολική συμφωνία
Η μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ βρετανικής κυβέρνησης και Βρυξελλών κατά το πέρας των διαπραγματεύσεων για το Brexit, τον Μάρτιο του 2019, θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη για την πιστοληπτική ικανότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του νησιού, εκτιμά σε ανάλυσή της η Moody’s.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να αναμένει ότι Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο θα καταλήξουν τελικά σε μια συνολική συμφωνία, ωστόσο η πιθανότητα να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και να μην επιτευχθεί συμφωνία είναι σημαντική.
Σύμφωνα με το δυσμενές αυτό σενάριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα δει πιθανώς βραδύτερη ανάπτυξη ή ακόμη και ύφεση, υψηλότερη ανεργία και υψηλότερο πληθωρισμό, γεγονός που θα ήταν αρνητικό για ορισμένους εκδότες χρέους.
Επίσης, οι περιορισμοί στη μετανάστευση ενδέχεται να επιδεινώσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων σε ορισμένους κλάδους.
Για τον κλάδο των υποδομών, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι σημαντικός, ενώ στους τομείς των αερολιμένων, των αερομεταφορών και των λιμένων θα μπορούσε να είναι δραματικός.
Αν και οι τράπεζες ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από την Brexit, το αυξητικό κόστος δανεισμού που θα υποστούν για να μετριάσει την απώλεια εσόδων θα είναι μέτριο και διαχειρίσιμο.
Οι ασφαλιστές είναι απίθανο να επηρεαστούν ουσιαστικά, αλλά η κεφαλαιοποίηση των εταιρειών του κλάδου θα εξασθενίσει σε περίπτωση παρατεταμένης και σοβαρής αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών.
Ο αντίκτυπος της πιστοληπτικής ικανότητας στις εταιρείες εκκαθάρισης και σε άλλους διαπραγματευτές και ανταλλαγές κινητών αξιών μπορεί επίσης να περιοριστεί.
Τα κρατικά ομόλογα δε θα επηρεαστούν πολύ, ενώ επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντικαταστήσει μεσοπρόθεσμα τη χαμένη χρηματοδότηση της Ε.Ε.
Η απόδοση των τίτλων του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση της ανάπτυξης, αλλά οι περισσότερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων έχουν συγκεντρώσει σημαντικά αποθέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης