Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σταθερές οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Τουρκίας – Αγκάθι οι καταθέσεις

S&P: Σταθερές οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Τουρκίας – Αγκάθι οι καταθέσεις
Η S&P αποτιμά θετικά για τον τραπεζικό κλάδο της γειτονικής μας χώρας το μετριοπαθές χρέος των νοικοκυριών, το χαμηλό εταιρικό χρέος, την εποπτεία και τη διακυβέρνηση των τραπεζών
Ο τραπεζικός κλάδος της Τουρκίας είναι ρυθμισμένος ευνοϊκότερα από τις αναδυόμενες οικονομίες, αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται από το βραχυπρόθεσμο εξωτερικό χρέος, αναφέρει σε έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος θεωρεί ως «σταθερές» τις προοπτικές των τουρκικών τραπεζών.
Ο κλάδος κατατάχθηκε στην ίδια ομάδα με τον αντίστοιχο της Βραζιλίας, της Ιταλίας, της Ταϊλάνδη, της Σλοβενία, του Μπρουνέι, της Κολομβίας, της Γουατεμάλας, του Τρινιντάντ Τομπάγκο και της Ουρουγουάης.
Η S&P αποτιμά θετικά για τον τραπεζικό κλάδο της γειτονικής μας χώρας το μετριοπαθές χρέος των νοικοκυριών, το χαμηλό εταιρικό χρέος, την εποπτεία και τη διακυβέρνηση των τραπεζών.
Αντιθέτως, θεωρεί ως κίνδυνο το σχετικά χαμηλό επίπεδο εγχώριων καταθέσεων αλλά και τον υψηλό πληθωρισμό.
ΝΑ σημειωθεί ότι ο S&P διατηρεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε «BB+», με αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης