Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Νευρικότητα αλλά με ανοδικές διαθέσεις περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση

tags :
ΧΑ: Νευρικότητα αλλά με ανοδικές διαθέσεις περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση
Στο επίκεντρο οι τράπεζες και από τις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης η Γαλαξίδι λόγω δημόσιας πρότασης με σημαντικό premium

Η χθεσινή άνοδος η οποία αποδίδεται στα δημοσιεύματα για τις συνομιλίες αναφορικά με το ελληνικό χρέος και τη θέση του ΔΝΤ στο τελευταίο Eurogroup ίσως δώσουν και σήμερα πάτημα στους αγοραστές για νέα άνοδο με επίκεντρο τις μετοχές των τραπεζών.
Από το υπόλοιπο ταμπλό ο κλάδος ιχθυοκαλλιέργειας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο μετά την δημόσια πρόταση των βασικών μετόχων και ομάδας μικρομετόχων της Γαλαξίδι με σημαντικό premium έναντι της τιμής κλεισίματος αλλά και discount έναντι της αξίας που δίνει η καθαρή θέση.  
 
Eurobank

Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα λόγω των σχολίων του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε πως οι διαφορές είναι μικρές, δείχνοντας πως υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση μέχρι η βιωσιμότητα του χρέους να εξασφαλιστεί.  

 Euroxx

Oι χθεσινές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για σύγκλιση του ΔΝΤ στις ελληνικές συνομιλίες βοήθησαν το ΧΑ να κλείσει σε θετικό έδαφος.
Περιμένουμε ότι αυτές οι παρατηρήσεις θα δώσουν στήριξη και στη σημερινή συνεδρίαση, με τις τράπεζες να αναμένεται να καταγράψουν αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς.
 
Beta

Η νευρικότητα στην αγορά θα συνεχιστεί καθώς οι συνομιλίες για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έχουν κολλήσει και δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει λύση στο προσεχές διάστημα.


Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης