Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Δεν είναι απαραίτητο ότι οι ακρο-αριστεροί θα ψηφίσουν Macron στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών

Teneo Intelligence: Δεν είναι απαραίτητο ότι οι ακρο-αριστεροί θα ψηφίσουν Macron στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών
O Jean-Luc Melenchon δεν στηρίζει τον Macron στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρη νίκη του Emmanuel Macron στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, οι αναλυτές είναι λίγο... συγκρατημένοι.
Ειδικότερα, μια έρευνα από την εταιρεία Harris δίνει προβάδισμα του Macron με 64% έναντι 36% της Marine Le Pen, ενώ η Ipsos δίνει νίκη του Macron 62% έναντι 38% της Le Pen.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της ακρο-αριστεράς δεν είναι απαραίτητο ότι θα υποστηρίξουν τον Macron, καθώς ο Jean-Luc Melenchon αρνήθηκε να τον στηρίξει.
«Αρκετοί αριστεροί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με τις πολιτικές του Macron κατά τη διάρκεια της εκλογικής νύχτας, παρέχοντας μόνο χλιαρή υποστήριξη στον πρώην υπουργό Οικονομίας» επισημαίνει σε σχετική ανάλυση ο Antonio Barroso, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στην Teneo Intelligence.
Επιπλέον, οι δεξιοί ψηφοφόροι που επέλεξαν τον συντηρητικό υποψήφιο, Francois Fillon, θα μπορούσαν να επιλέξουν τη Le Pen εάν το κύριο μέλημά τους είναι η μετανάστευση.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ακόμα ένας βασικός παράγοντας είναι η πιθανότητα ενός τρίτου γεγονότος, όπως τρομοκρατική επίθεση ή ένα οικονομικό σκάνδαλο.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι ο Fillon ξεκίνησε τις εκλογές ως πρωτοπόρος, αλλά έπεσε στην τρίτη θέση έπειτα από έρευνες για κατασπατάληση δημόσιων πόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης