Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ιταλία και Ελλάδα τα μεγαλύτερα προβλήματα της ευρωζώνης, όχι Γαλλία και Γερμανία

UBS: Ιταλία και Ελλάδα τα μεγαλύτερα προβλήματα της ευρωζώνης, όχι Γαλλία και Γερμανία
Ο πρόεδρος της UBS επισημαίνει ότι ακόμα κι αν η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμψει, τα βασικά προβλήματα της Ευρώπης δεν θα επιλυθούν
Η Ιταλία και η Ελλάδα είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2017, επεσήμανε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
Όπως δήλωσε στο CNBC, η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών δεν έχει ακόμη επιτευχθεί στην Ελλάδα.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει επιλυθεί» είπε χαρακτηριστικά.
Ομοίως, η ασθενής οικονομικά και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ιταλίας αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος ελέφαντας στο δωμάτιο και όχι τα αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία, στη Γαλλία και στη Γερμανία.
«Ο πραγματικός κίνδυνος είναι το ιταλικό ζήτημα...
Η Ιταλία δεν έχει ανάπτυξη εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.
Οπότε ενώ στις ΗΠΑ η κρίση έχει αρχίσει να ξεχνιέται, στην Ευρώπη εξακολουθεί να υπάρχει» υποστήριξε ο Weber.
Επίσης τόνισε τις συνεχώς αποκλινόμενες μοίρες των ευρωπαϊκών χωρών, σημειώνοντας ότι ενώ η γερμανική παραγωγή ξεπερνά ακόμη και τα υψηλότερα επίπεδα πριν από την κρίση, άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία εξακολουθούν να καταστρέφονται από τις οικονομικές αναταράξεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός της Γερμανίας, πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τα χρηματοοικονομικά εφόδια, ώστε να στηρίξουν τις οικονομίες τους με δημοσιονομικές προσαρμογές.
«Δεν βλέπω ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι η βασική λύση στην Ευρώπη» επεσήμανε.
Όσον αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης της Ένωσης, ο πρόεδρος της UBS σημείωσε ότι η αναμενόμενη ανάπτυξη του 1% με 1,5% θα είναι ανεπαρκής για την επίλυση θεμελιωδών θεμάτων της Ευρώπης, όπως η γήρανση του εργατικού δυναμικού.
«Ακόμα κι αν η οικονομία ανακάμψει, δεν θα είναι μια ισχυρή ανοδική πορεία.
Υπάρχουν κάποιες ανοδικές τάσεις, αλλά δεν υπάρχει πραγματική ταλάντευση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει διαρθρωτικά μέτρα.
Μόνο αυτό θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να υποχωρήσει από τη σημερινή ισχυρή στήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης