Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Rebound στις τιμές των commodities το 2017 - Οι εκτιμήσεις για πετρέλαιο, χρυσό

UBS: Rebound στις τιμές των commodities το 2017 - Οι εκτιμήσεις για πετρέλαιο, χρυσό
H αδυναμία του δολαρίου θα ενισχύσει την επενδυτική ζήτηση για τα commodities, ειδικότερα για τα πολύτιμα μέταλλα.
Ανάκαμψη στην απόδοση των πολύτιμων μετάλλων και των commodities «βλέπει» η UBS στο μηνιαίο outlook για τον Απρίλιο, καθώς σταθεροποιείται η αγορά πετρελαίου, η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και ενισχύεται η βιομηχανική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των commodities παρουσίασαν αδυναμία τις τελευταίες εβδομάδες (κυρίως τα βιομηχανικά μέταλλα και το αργό πετρέλαιο), η ανάκαμψη είναι εφικτός στόχος.
Το πιο αδύναμο δολάριο και οι υψηλότερες τιμές ενέργειας θα οδηγήσουν υψηλότερα το ενεργειακό κόστος, σύμφωνα με τη UBS.
Επίσης η αδυναμία του δολαρίου θα ενισχύσει την επενδυτική ζήτηση για τα commodities, ειδικότερα για τα πολύτιμα μέταλλα.
Μεταξύ των βασικών εμπορευμάτων, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι ότι η ενέργεια και τα πολύτιμα μέταλλα διαθέτουν το καλύτερο προφίλ, ενώ ακολουθούν τα βιομηχανικά μέταλλα και τα αγροτικά προϊόντα.
Τον Μάρτιο οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις  λόγω  της μεγαλύτερης των εκτιμήσεων ανόδου στα αμερικανικά αποθέματα, καθώς και της ραγδαίας ανόδου της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου.
Η UBS εκτιμά ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν  τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου στα 60-65 δολ. το βαρέλι, σε ορίζοντα 3-6 μηνών.
Για τον χρυσό, η UBS προβλέπει την τιμή στα 1300 δολ. σε ορίζοντα 6 μηνών.
Η πολιτική αβεβαιότητα αλλά και η αβεβαιότητα για τη νομισματική πολιτική, θα αποτελέσουν τους καταλύτες για το κίτρινο μέταλλο.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης