Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η στερλίνα θα φτάσει στο 1,06 δολ. έως το τέλος του 2017

Deutsche Bank: Η στερλίνα θα φτάσει στο 1,06 δολ. έως το τέλος του 2017
Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει κατά 15% έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ 
Παρά την εκτόξευση της στερλίνας μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις, η Deutsche Bank επισημαίνει στην bearish ρητορική της σχετικά με το βρετανικό νόμισμα.
Συγκεκριμένα, σε note την Πέμπτη (23/3/2017) εκτιμά ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει κατά 15% έναντι τόσο του δολαρίου όσο και του ευρώ, φτάνοντας στο 1,06 δολ. έως το τέλος του 2017, καθώς η εγχώρια ανάπτυξη θα πληγεί από την επικείμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, το γεγονός ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν παρά την άνοδο του πληθωρισμού δεν είναι ένα στοιχείο που απαραίτητα προκαλεί αισιοδοξία.
Όπως υποστηρίζει ο Paul Hollingsworth της Capital Economics, δεδομένων των τριών συνεχόμενων πτωτικών μηνών, η αύξηση του όγκου πωλήσεων ήταν εξαιρετικά πιθανή αυτόν τον μήνα.
«Θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη άνοδο από το 3% τον Μάρτιο ώστε ο όγκος των πωλήσεων να μην υποχωρήσει σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από μια ισχυρή τριμηνιαία αύξηση κατά 1,2% το τέταρτο τρίμηνο» εξήγησε ο ίδιος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναλυτές της Barclays υποστηρίζοντας ότι η γενική τάση παραμένει πιο αδύναμη, παρά τη δυναμική πορεία των καταστημάτων μη-τροφίμων και των καυσίμων ενισχύοντας το ποσοστό λιανικών πωλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης