Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στο κλίμα, η Société Générale κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αγορές

Κόντρα στο κλίμα, η Société Générale κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αγορές
Από τις 1.650 μετοχές του MSCI σε παγκόσμια κλίμακα, μόνο οι 246 έχουν φτάσει σε ιστορικό υψηλό το 2017
Παρά το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στη Wall Street, με τους δείκτες να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον VIX (δείκτης «φόβου» των επενδυτών) να κυμαίνεται σε χαμηλές τιμές, η Société Générale κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους επενδυτές…
Όπως σχολιάζει ο Andrew Lapthorne, αναλυτής της γαλλικής τράπεζας, οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Wall απλά «συγκαλύπτουν το πρόβλημα»…
Ο αναλυτής επικαλείται αρχικά το γεγονός ότι από τις 1.650 μετοχές του MSCI σε παγκόσμια κλίμακα, μόνο οι 246 έχουν φτάσει σε ιστορικό υψηλό το 2017.
Επίσης, τονίζει ότι, κατά μέσο όρο, η τιμή των μετοχών είναι 26% χαμηλότερη σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά τους, κάτι που αποδεικνύει πως η άνοδος στις αγορές οφείλεται στην εκτόξευση ορισμένων μετοχών μεγάλης βαρύτητας όπως οι Apple, Amazon, Facebook, JP Morgan, Alphabet κλπ.
Ο κ. Lapthorne υπογραμμίζει ότι αν και τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται πολύ ελκυστικά για έναν επενδυτή που θέλει να αγοράσει μία μετοχή σε χαμηλή αξία, οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά (σσ: δεν έχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους), ενώ οι υπόλοιπες δεν πραγματοποιούν καν κέρδη (σσ: μικρής κεφαλαιοποίησης).
Για το παρακάτω διάγραμμα να επισημανθεί πως σε παγκόσμια κλίμακα λαμβάνονται υπόψη 15.000 μετοχές, 9.000 εκ των οποίων (4.500 έκαστος) είναι σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης