Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το Eurogroup απέτυχε να συμφωνήσει πάνω στο ελληνικό πρόγραμμα - Παραμένει ασαφής ο ρόλος του ΔΝΤ

tags :
Goldman Sachs: Το Eurogroup απέτυχε να συμφωνήσει πάνω στο ελληνικό πρόγραμμα - Παραμένει ασαφής ο ρόλος του ΔΝΤ
Ένα βασικό ερώτημα παραμένει ανοικτό: Αν το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμμετάσχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα
Μπορεί το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017 να απέτυχε να συμφωνήσει σε ένα συμπέρασμα για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ο πρόεδρος Jeroen Dijsselbloem επισήμανε ότι υπήρξαν θετικά βήμα.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, στη χθεσινή 20/2/2017 συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε "κατανόηση" ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους πιστωτές και το ΔΝΤ ώστε να προχωρήσουν με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα φτάσουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό σύστημα, καθώς και στην αγορά εργασίας.
Αν και ο πρόεδρος Dijsselbloem έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχει άμεση πίεση ρευστότητας στην Ελλάδα ("δεν υπάρχει ανάγκη για μια εκταμίευση τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο), ένα βασικό ερώτημα παραμένει ανοικτό:
Αν το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμμετάσχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα (μια θέση που επιβάλλεται από τη Γερμανία) χωρίς περαιτέρω σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (μια κατάσταση στην οποία αντιτίθεται η Γερμανία), καταλήγει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης