Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive για τις κυπριακές τράπεζες η αύξηση των τιμών στην αγορά ακινήτων

Moody's: Credit positive για τις κυπριακές τράπεζες η αύξηση των τιμών στην αγορά ακινήτων
Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που πουλήθηκαν το περασμένο έτος ήταν 7.063, έναντι 21.245 το 2007, οπότε και ξεκίνησε η πτώση
Θετικά για την πιστοληπτική ικανότητα («credit positive») των κυπριακών τραπεζών αποτιμά την αύξηση των τιμών στην εγχώρια αγορά ακίνητων η Moody's, σημειώνοντας ότι θα βελτιώσει την ποιότητα του ενεργητικού τους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της νήσου, οι τιμές των ακινήτων αυξηθήκαν 0,1% (σε τριμηνιαία βάση, πτώση 1,3% σε ετήσια βάση) το γ' 3μηνο του 2016, ένα θετικό πρόσημο που έχει να εμφανιστεί από το 2010, οπότε και η χώρα άρχισε να μπαίνει στο τούνελ της οικονομικής κρίσης.
Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων που πουλήθηκαν το περασμένο έτος ήταν 7.063, έναντι 21.245 το 2007, οπότε και ξεκίνησε η πτώση.
«Οι αυξημένες τιμές θα ενισχύσουν τον κλάδο των κατασκευών αλλά και τα κίνητρα για αποπληρωμή των ενυπόθηκων δανείων από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο σχετικός δείκτης για τις τιμές ακινήτων είναι ακόμη 32% χαμηλότερος σε σχέση με το 2008.
«Αναμένουμε σταθεροποίηση των τιμών τα επόμενα τρίμηνα», συμποληρώνει, ενώ υπενθυμίζει ότι το τρέχον χρέος των νοικοκυριών στο νησί αγγίζει το 116% του ΑΕΠ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης