Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές γιατί θα ηττηθεί

tags :
Citigroup: Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές γιατί θα ηττηθεί
Οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μην είναι αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα, καθώς η Νέα Δημοκρατία θεωρείται φιλοευρωπαϊκό κόμμα
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει ένα ισχυρό αντικίνητρο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό διαπιστώνει η Citigroup σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και έδειξε ότι στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 16,5%, έναντι 30,5% για το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ ).
Το χάσμα μειώθηκε κατά 2 μονάδες από τη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου με τη ΝΔ να χάνει 1,5 π.μ., και ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 0,5 π.μ.
Στην τρίτη θέση είναι το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής (7,5%), με το Κομμουνιστικό Κόμμα (6,5%) και το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ (6,5%) να ακολουθούν.
Όλα τα άλλα κόμματα δεν φθάνουν το όριο του 3% για να μπουν στη Βουλή, συμπεριλαμβανομένου και του μικρού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,0%).
Το 33,5% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ του Κ. Μητσοτάκη για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός, σε σύγκριση με το 20% της υποστήριξης του Τσίπρα.
Σύμφωνα με το σχόλιο της Citigroup, παρά την κακή αξιοπιστία των ελληνικών δημοσκοπήσεων, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πίσω από τη ΝΔ, κατά περίπου 15 π.μ..
Αυτό, κατά την άποψη της Citigroup, αποτελεί ένα ισχυρό αντικίνητρο για τον Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις διάσωσης βρεθούν σε αδιέξοδο.
Όμως, οι πρόωρες εκλογές μπορεί να μην είναι αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα, καθώς η Νέα Δημοκρατία θεωρείται φιλοευρωπαϊκό κόμμα.
Ωστόσο, αυτό θα συνεπαγόταν περαιτέρω καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης