Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Συζητάμε με τους θεσμούς τη διανομή του πλεονάσματος στους αδύναμους - Να το ψηφίσει και η ΝΔ

Παππάς: Συζητάμε με τους θεσμούς τη διανομή του πλεονάσματος στους αδύναμους - Να το ψηφίσει και η ΝΔ
Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση, χωρίς φυσικά τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων
Την απορία του γιατί η ΝΔ αρνείται να ψηφίσει τη διανομή του πλεονάσματος εξέφρασε ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη φορά σε συζητήσεις με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος προς τους αδύναμους» υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη φορά και η ΝΔ θα πρέπει να στηρίξει αυτό το μέτρο.
Αναφερόμενος στην επιστροφή των θεσμών από Δευτέρα στη χώρα, ο κ. Παππάς είπε ότι απομένουν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα και έκανε λόγο για «κλίμα τρόμου» στο μιντιακό τοπίο.
Ο κόσμος έχει πλέον γνώση, άλλοι προσπαθούν να κάνουν την «τρίχα τριχιά», είπε.
«Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση, χωρίς φυσικά τη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων» συμπλήρωσε αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ δεν ζήτησε νέα μέτρα, και εμείς δεν θέλουμε καθυστερήσεις, συνέχισε σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.
Για το θέμα της αναβάθμιση των F16, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε ανεύθυνες τις πρώτες αντιδράσεις για το ύψος των χρημάτων, καθώς η δήλωση Trump για 2,4 αφορούσε δολάρια.
Σημείωσε ότι το ποσό θα μοιραστεί μέσα στον χρόνο προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα, και ανέφερε ότι δεν άκουσε κάποιο κόμμα να λέει ότι η αναβάθμιση του στόλου των F16 δεν είναι επιβεβλημένη.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς είπε ότι στην Ιστορία δεν υπήρξε αριστερή προοδευτική κυβέρνηση που να απέκλεισε χώρες στις οποίες ηγούνταν δεξιές κυβερνήσεις από τον διάλογο, χαρακτηρίζοντας παίκτη ασφάλειας τις ΗΠΑ στην περιοχή.
Χαρακτήρισε «αστείες» τις κατηγορίες περί «παράδοσης» του Αλ. Τσίπρα, ενώ υπογράμμισε ότι όσοι το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
«Πρέπει να φύγουμε από αυτό το δίπολο του ψυχροπολεμικού κλίματος» πρόσθεσε.
Για τη συμφωνία για τη Σούδα, ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία είναι εν ισχύ, ενώ αν προκύψει κάτι άλλο (επέκταση χρονικών ορίων κλπ) θα ενημερωθεί άμεσα η ελληνική πλευρά.
Σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων από τις ΗΠΑ απάντησε ότι «η προοπτική επενδύσεων από τις ΗΠΑ έχει πλέον ανοίξει και τα αποτελέσματα σύντομα θα φανούν». Σχολιάζοντας το κλίμα των συναντήσεων με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Παππάς τον χαρακτήρισε αρκετά ενημερωμένο για το τι γίνεται τώρα στην Ελλάδα, ενώ, όπως είπε, ρώταγε συνέχεια και για τον αναπτυξιακό νόμο.
Για την Κεντροαριστερά σχολίασε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι ένα προοδευτικό κόμμα οφείλει να στηρίζει πολιτικές που ανακουφίζουν την κοινωνία ή έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα, χωρίς διλήμματα συνεργασιών. Άλλοι θα πρέπει να έχουν ερωτήματα και διλλήματα» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συμπαγής, κάτι το οποίο εξέπληξε και διάφορα πολιτικά και εκδοτικά σχήματα, συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκλογών.
Ο κ. Παππάς είπε ότι σύντομα θα έχουμε την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ εργάζεται εντατικά για το θέμα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έχει ζητήσει, να έρθουν στη Βουλή.
Υπενθύμισε ότι η σύνθεση του ΕΣΡ είχε την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι πρέπει όλοι να στηρίζουν τις ομόφωνες αποφάσεις του. Σχολιάζοντας την κριτική για τον αριθμό των αδειών, ο κ. Παππάς είπε ότι και το ΕΣΡ έκρινε συγκεκριμένο αριθμό για τις άδειες, ενώ το ποσό που αποφάνθηκε είναι το ίδιο με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Χρήματα για τις άδειες θα καταβληθούν, τόνισε, ενώ σχολιάζοντας τις προσφυγές καναλαρχών, είπε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης