Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη - Θα συζητήσουμε με τους νικητές των επόμενων εκλογών

Θεοδωράκης: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη - Θα συζητήσουμε με τους νικητές των επόμενων εκλογών
«Εγώ αγωνίζομαι για το προοδευτικό κέντρο, με δυνάμεις που πιστεύουν σε σύγχρονες λύσεις, όχι στην παραδοσιακή δεξιά και αριστερά» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Θα συζητήσουμε με τους επόμενους νικητές των βουλευτικών εκλογών με βάση τις προτεραιότητές μας για τη χώρα, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Realfm». 
Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον θα μπορούσε ο νέος φορέας να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Αν βάλεις στο νερό δύο σταγόνες από ένα δηλητηριώδες υγρό, μπορεί όλο το νερό να δηλητηριαστεί .
Το με ποιους κάνει κάποιος κυβερνητική "παρέα" είναι καθοριστικό για το μείγμα της πολιτικής του και το μείγμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι προς όφελος της χώρας. Είναι καταστροφικό».
Αναφερόμενος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι ευρύτερο.
Είναι ουσιαστικά μια ιδέα και κατά διαστήματα πολλοί έχουν προσπαθήσει να το "εκφράσουν", από τον κ. Τσίπρα – τα τελευταία χρόνια – και βέβαια όλους τους προηγούμενους αρχηγούς του.
Σημασία έχει τα πράγματα να εξελίσσονται και γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε από το παρελθόν όποιες σπίθες και φλόγες υπάρχουν και να πετάξουμε όποιες στάχτες υπάρχουν γιατί μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει κοιτώντας το παρελθόν, προχωράμε μόνο κοιτώντας προς το μέλλον».
«Εγώ αγωνίζομαι για το προοδευτικό κέντρο, με δυνάμεις που πιστεύουν σε σύγχρονες λύσεις, όχι στην παραδοσιακή δεξιά και αριστερά» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως για το νέο φορά δεν ενδιαφέρονται μόνο όσοι ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι  αλλά και άνθρωποι απογοητευμένοι από άλλα κόμματα.
Όπως είπε «αυτό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάτι σαν αυτό που έκανε και ο Macron στην Γαλλία, δηλαδή να πάρουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν στις παραδοσιακές λύσεις της αριστεράς και της δεξιάς αλλά πιστεύουν στις σύγχρονες λύσεις».
Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του ότι με ένα τέτοιο σχήμα μπορούμε να πετύχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 15%.
Επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως στις εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς θα υπάρξουν δύο ειδών ψηφοφορίες: η παραδοσιακή και η ηλεκτρονική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης