Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν είναι αμέτοχη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν είναι αμέτοχη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης
Συνέντευξη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης σε τηλεοπτικό δίκτυο
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Epsilon.
Όπως υποστήριξε η «ΝΔ είχε επενδύσει σε δημοσκοπήσεις που την έδειχναν πρώτη με διαφορά. Δεν της βγαίνει το σχέδιο», προσθέτοντας ότι η κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση «χαίρει της αποδοχής του κόσμου» και ως εκ τούτου «το αφήγημα της ΝΔ καταρρέει».
Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατορθώνει να καλύψει το έδαφος που χάθηκε στον τομέα της απασχόλησης κατά την περίοδο των δύο προηγούμενων μνημονίων.
 «Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν πρέπει και δεν θα είναι αμέτοχη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.   
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Ναυτιλίας εργάζονται ασταμάτητα για την αντιμετώπισή της και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.  
Σε ερωτήσεις αναφορικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για τον χώρο που θα κληθεί να πάρει θέση στα μεγάλα ζητήματα, στο αν πρέπει να υπάρχει κοινωνικό κράτος, φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ. δεν υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προ ημερών και πως θα περίμενε αυτό να είχε συμβεί.
Προσέθεσε ότι ο ίδιος παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση για την Κεντροαριστερά και δήλωσε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στα «καυτά ζητήματα», αναφέροντας ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής και επί των οποίων θα ανέμενε να δει πώς τοποθετείται η κεντροαριστερά.
Επεσήμανε  ότι «αυτά περιμένουμε εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον και πάνω σε αυτά εργαζόμαστε για σοβαρές συγκλίσεις», γιατί, όπως πρόσθεσε, οι μεγάλες τομές και αλλαγές χρειάζονται ευρείες συναινέσεις.
Αναφορικά με την κυβέρνηση υποστήριξε ότι «με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια συμπαγή πλειοψηφία, με τις διαφωνίες μας και αυτές πολλές φορές αναφαίνονται, αλλά τις μεγάλες τομές τις οποίες έχουμε υποστηρίξει, τις έχουμε υποστηρίξει μαζί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης