Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Επικοινωνιακού τύπου οι ισχυρισμοί Dombrovskis για την αύξηση της φορολογίας

Δραγασάκης: Επικοινωνιακού τύπου οι ισχυρισμοί Dombrovskis για την αύξηση της φορολογίας
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε «πως είμαστε στο τέλος της προσπάθειας», έκανε ωστόσο λόγο για σκιές στη στάση του ΔΝΤ.
«Όλοι γνωρίζουμε πως συντάσσονται τα μνημόνια» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο. 
Ο κ. Dombrovskis υποστήριξε ότι η υπερφορολόγηση είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, με τον κ. Δραγασάκη να χαρακτηρίζει επικοινωνιακού τύπου τις δηλώσεις του.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε «πως είμαστε στο τέλος της προσπάθειας», έκανε ωστόσο λόγο για σκιές στη στάση του ΔΝΤ.
Ο Γιάννης Δραγασάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο κ .Μητσοτάκης εμφανίζεται ως κήρυκας ενός παρωχημένου νεοφιλελευθερισμού.
Οι ανισότητες δεν μπορούν να συμβαδίζουν με την ανάπτυξη.
Το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη θυμίζει λατινοαμερικανικό νεοφιλελευθερισμό.
Οι προτάσεις του συμπυκνώνουν το όραμα ενός κρατικοδίαιτου καπιταλισμού των εργολαβιών», τόνισε.
Όσον αφορά τις Σκουριές, τις χαρακτήρισε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για το πώς (δεν) πρέπει να γίνονται επενδύσεις.
Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων σε σειρά δομών του κράτους, όπως για παράδειγμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς όπως είπε τα παραδείγματα και οι εμπειρίες σε όλες τις χώρες δείχνουν ότι ευνοούνται τα σκάνδαλα και η διαφθορά.
Ο κ. Δραγασάκης διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν είναι εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων αλλά επανέλαβε πως δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συγκεκριμένες δομές του κράτους.
Επανερχόμενος στο θέμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ευτυχώς από τη Θεσσαλονίκη μίλησε και για πολιτικές, όχι μόνο για σκάνδαλα και έτσι βοήθησε να καταλάβουν όλοι οι πολίτες ότι η διαφορά μας είναι ότι συγκρούονται δυο διαφορετικά μοντέλα, συμπληρώνοντας πως ακόμα και χωρίς να συμφωνούν σε τίποτα είναι καλό να γίνει διάλογος.
Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι όταν το Δημόσιο εκποιεί τις υπηρεσίες τότε δεν θα έχει και τις γνώσεις. «Ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες δεν σώζεις (σ.σ. τη χώρα) αλλά δημιουργείς παράθυρα -διαπλοκής-, αυτό το μοντέλο που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Έχει δοκιμαστεί και οδηγεί σε κρατικοδίαιτο καπιταλισμό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασακης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης