Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Και για τον πρωθυπουργό και για τον Μητσοτάκη δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης

Λεβέντης: Και για τον πρωθυπουργό και για τον  Μητσοτάκη δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης
"Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι παντελώς ανεύθυνα και διεφθαρμένα", ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης
«Και για τον πρωθυπουργό και για τον  Μητσοτάκη δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης», ανέφερε σε συνέντευξή του στο κανάλι "Ε" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, χθες , Σάββατο 16/9, το βράδυ στην ΔΕΘ ο κ. Λεβέντης σχολίασε «δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, όπως ο πρωθυπουργός πριν από μια εβδομάδα, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης έταξε και υποσχέθηκε στον κόσμο καλύτερες ημέρες.
Υποσχέθηκε σε όλους, ότι θα μειώσει την φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, δεν είπε όμως από που θα βρει τα ισοδύναμα.
Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι παντελώς ανεύθυνα και διεφθαρμένα, κοιτάζουν πως θα πάρουν την ψήφο των πολιτών, τέτοια κόμματα πρέπει να πάνε στην άκρη να σβήσουν.
Όλα αυτά που τάζουν δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι ανέφικτα.
Δεν μπορούν να τα εγγυηθούν, δεν μπορούν να δεσμευτούν.
Να πουν θα κάνω ότι καλύτερα μπορώ για το λαό μου, αλλά δεν σκέφτονται την χώρα τους παρά μόνο την καρέκλα τους».
Υποστήριξε ότι «το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται να αλλάξει ως προς την ειλικρίνεια, όχι άλλα ψέματα», επαναλαμβάνοντας ότι «για τον  λόγο αυτό ζητώ οικουμενική κυβέρνηση, διότι αυτοί, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανεύθυνοι».
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «πρέπει να μειωθεί η φορολογία, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για επενδύσεις, γιατί το κόμμα του πριν από 2 χρόνια δεν έφερε μια επένδυση. Πριν από δυο χρόνια απέτυχαν, γιατί θα πετύχουν τώρα, δεν τους εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός.
Αυτά που τάζει ο κ. Μητσοτάκης είναι 2 δις από που θα βρει τα ισοδύναμα, αυτό δεν το είπε μόνο λόγια, λόγια.
Προκειμένου να πάρουν την ψήφο λένε ψέματα.
 Και για τον πρωθυπουργό και για τον κ Μητσοτάκη,δεν δίνει ο λαός ούτε μια δεκάρα εμπιστοσύνης».
Για την οικουμενική κυβέρνηση, ο κ.Λεβέντης επανέλαβε πως δεν επιθυμεί την συμμετοχή του σε υπουργικές καρέκλες , αλλά να ψηφίζει ότι είναι καλό για την χώρα.
«Εκλογές δεν χρειάζονται», είπε, «τώρα ο κ. Τσίπρας να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραιτηθεί, να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ισχυρή, η Ένωση Κεντρώων δεν θα πάρει υπουργεία».

Σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας  «φοβάμαι ότι θα έχουμε και 4ο μνημόνιο το 2018, δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι και θα πάμε πιο βαθιά στα μνημόνια.
Εκτιμώ πάντως, τόνισε ο κ. Λεβέντης ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται κοντά στην έξοδο γιατί βλέπει να έρχεται ένα 4ο μνημόνιο και δεν θέλει να το πάρει στις πλάτες του.
Το Μαξίμου θέλει να δείξει κλίμα ευφορίας και ο Τσακαλώτος που ξέρει τους αριθμούς, λέει δεν βγαίνει ο λογαριασμός», είπε ο κ. Λεβέντης.

Για την επένδυση στις Σκουριές,ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν όλα να έρθουν τα στοιχεία στην ολομέλεια της Βουλής.
«Αν η εταιρία έχει σκιές να μην δοθούν οι άδειες, αλλά δεν πρέπει να διώχνουμε χωρίς λόγο επενδυτές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε "νικήσαμε δεν θα προχωρήσει η επένδυση», όπως ανέφερε .
Για την ρύπανση στο Σαρωνικό, δήλωσε πως «το θέμα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να αποδοθούν ευθύνες».
Όσον αφορά την παραίτηση Κουρουμπλή που ζητά η Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε «δηλαδή αν έρθει άλλος υπουργός θα καθαρίσει καλύτερα τις ακτές;».
Το θέμα είναι, τόνισε ο κ. Λεβέντης «να γίνει γρήγορα η απορρύπανση και να μην υπάρξει άλλη διαρροή από το βυθισμένο καράβι, γιατί τότε θα πρόκειται για έγκλημα».
Για την Κεντροαριστερά και τις εκλογές ανάδειξης του νέου αρχηγού, δήλωσε πως «με παλιά και φθαρμένα υλικά δεν κάνεις κάτι καινούργιο.
Να πληρώσουν πρώτα τα 210 εκατ, ευρώ που χρωστούν από  δάνεια και μετά συζητάμε.
Είναι ένα σύστημα διεφθαρμένο που θέλει να κάνει επανεκκίνηση, αυτά στην πολιτική δεν περνάνε.
Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την ενισχυμένη αναλογική που λειτουργεί υπέρ του Μητσοτάκη, με ποιον να συζητήσουμε;».
Έκανε και μια πρόβλεψη, λέγοντας ότι μπορεί να δούμε την κα Γεννηματά να χάνει από τον κ. Ανδρουλάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης