Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοινό υπουργό Οικονομικών και προϋπολογισμό για την EE θέλουν Τσίπρας και Gentiloni

Κοινό υπουργό Οικονομικών και προϋπολογισμό για την EE θέλουν Τσίπρας και Gentiloni
Οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να σταλεί αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία αλλά με διατήρηση της θέσης υπέρ της ενταξιακής της πορείας
Στο συμπέρασμα πως η παρούσα χρονική περίοδος είναι η καλύτερη για να ενταθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων με στόχο να πολλαπλασιαστούν συμφώνησαν μεταξύ άλλων ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιταλό ομόλογό του Paolo Gentiloni στη Διάσκεψη της Κέρκυρας.
«Θα ήταν τεράστιο λάθος αν δεν στηρίζαμε τις προσπάθειές σας» φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα ενώ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν πως τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα και πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις υποστηρίζοντας από κοινού ότι είναι απαραίτητη μια  νέα Αρχιτεκτονική στην Ευρωζώνη και πως θα αποτελούσε παράθυρο ευκαιρίας η επόμενη περίοδος για μια σειρά από θεσμικές αλλαγές.
Μεταξύ των αλλαγών που έπεσαν στο τραπέζι των συνομιλιών ήταν η θεσμοθέτηση θέσης Υπουργού των Οικονομικών στην Ε.Ε. ο κοινός προϋπολογισμός, εφαρμογή πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου, αναζωογόνηση ενταξιακής πορείας Δυτικών Βαλκανίων.
Επιπλέον οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να σταλεί αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία αλλά με διατήρηση της θέσης υπέρ της ενταξιακής της πορείας, στήριξη σε Σύνοδο των χωρών του Νότου, πολλαπλασιασμός πηγών και διόδων για ενέργεια για ενεργειακούς αγωγούς, χωρίς αποκλεισμούς.
Δεν μπορούν να υπάρχουν στην ενέργεια δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ Βορρά και Νότου, και αναθεώρηση του Δουβλίνου σε κατεύθυνση αλληλεγγύης, και όχι μόνο η συζήτηση να εστιάζεται στη συνθήκη Σένγκεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης