Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018

Σβίγκου: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018
Δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς της Eldorado τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018 διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στις διαρροές που υπήρξαν από το ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την πορεία του προγράμματος.
«Εγώ που διάβασα αυτές τις δηλώσεις -γιατί καταλαβαίνετε ότι δυστυχώς από site σε site και από εφημερίδα σε εφημερίδα αυτές οι δηλώσεις έχουν αλλάξει και έχουν αλλοιωθεί- αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και στη συμφωνία για τα πλεονάσματα και τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις.
Την ίδια στιγμή όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση βέβαια τα πραγματικά στοιχεία, για τα οποία και εσείς οι ίδιοι έχετε αναφερθεί στην εκπομπή σας, μιλούν για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και δίνουν μια βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Σβίγκου.
Όπως είπε, «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση, για παράδειγμα στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς».
«Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός.
Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες» τόνισε η κα.Σβίγκου, η οποία σχετικά με το θέμα της Eldorado υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς.
«Η χθεσινή αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο από τις 3 Αυγούστου.
Το θέμα έχει να κάνει με την αδειοδότηση στις Σκουριές.
Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό από την εταιρεία, η οποία ενδεχομένως ήθελε να παρακαμφθεί η διαδικασία της διαιτησίας που προβλέπεται από τη σύμβαση» είπε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης