Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Βαριές ευθύνες, αμείλικτα ερωτήματα για τη ρύπανση στο Σαρωνικό – Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής

Μητσοτάκης: Βαριές ευθύνες, αμείλικτα ερωτήματα για τη ρύπανση στο Σαρωνικό – Να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής
Υπάρχουν επιτέλους πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τη θαλάσσια ρύπανση στο Σαρωνικό διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του υπ.Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.
«Ποιος έκρινε αξιόπλοο το καράβι;
Πώς βουλιάζει το καράβι σε συνθήκες νηνεμίας μέσα στο λιμάνι;
Γιατί άργησε ο κυβερνητικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί;
Κινητοποίηθηκαν όλα τα σκάφη του λιμενικού, όπως έπρεπε;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το παραλιακό μέτωπο της Αττικής που επλήγη από τη ρύπανση.
.Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να αποδεχθεί την παραίτηση του Κουρουμπλή», καθώς όπως τόνισε «υπάρχουν επιτέλους και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν.
«Ακόμα και αν κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, η ευθύνη τελικά βαραίνει τον πολιτικό τους προϊστάμενο και πρέπει να παραιτηθεί» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας πως η ΝΔ καταθέτει επίκαιρη επερώτηση, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής και Α' και Β' Πειραιά, «για να μάθουμε όλη την αλήθεια».
Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τους ευρωβουλευτές του κόμματος να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης πόρων και συνεχάρη τους δημάρχους «που κινήθηκαν με δικά τους μέσα και χωρίς συντονισμό».
«Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για ένα ατύχημα που συνέβη μέσα στο λιμάνι, σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει στην ανοιχτή θάλασσα» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης