Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μαζεύει» τις δηλώσεις περί παραίτησης ο Κουρουμπλής - «Ήταν ένα... λογοπαίγνιο»

«Μαζεύει» τις δηλώσεις περί παραίτησης ο Κουρουμπλής - «Ήταν ένα... λογοπαίγνιο»
Σε 20 με 25 ημέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας
(upd) Τις δηλώσεις περί παραίτησης για την υπόθεση της θαλάσσιας ρύπανσης από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», «μαζεύει» ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Ηταν ένα λογοπαίγνιο.
Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωσή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ο υπουργός δέχεται ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για τις ευθύνες του υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Νωρίτερα, ο υπουργός δήλωσε ότι θέτει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτηση του για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποίησε αυτοψία στις ακτές της Αττικής που επηρεάστηκαν από την πετρελαιοκηλίδα κατόπιν της βύθισης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα.

«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κουρουμπλής, απαντώντας στα ομαδικά πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση, η οποία καταλογίζει ολιγωρία και ανικανότητα στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ρύπανσης στο Σαρωνικό.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφροίες του bankingnews, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει κατατεθεί εγγράφως η παραίτηση του υπουργού.
«Σε 20 με 25 ημέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα.
Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται.
Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά.
Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε ο κ.Κουρουμπλής.
Όπως είπε ο υπ. Ναυτιλίας, γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.  
Ο κ.Κουρουμπλής ανέφερε πως το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουντούρη ενώ σχετικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%
Τέλος ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπλοιο ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε πως «όλα ελέγχονται».

Κικίλιας: Ανίκανη και ανάξια η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να δώσει λύση στην οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ο οποίος επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως ο κ. Κουρουμπλής ήταν στο Λονδίνο και την Κυριακή διαβεβαίωνε πως η διαρροή στο μικρό δεξαμενόπλοιο ελέγχεται κατά 95%.
«Σχεδόν πανηγύριζε στα ραδιόφωνα και μας είπε ότι έγκαιρα παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του.
Την Τρίτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μάς είπε, λίγο έως πολύ, ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα και γύρω γύρω από το πλοίο η ζημιά.
Σε πληροφορίες δημοσιογράφου ότι η ρύπανση φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, είπε ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ίσως μια με δυο κηλίδες.
Παίζεται το θέατρο του παραλόγου.
Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής.
Αν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει» είπε ο κ.Κικίλιας.
«Είναι ανάξιοι και ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό 5 μέρες τώρα και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.
Αυτή είναι η κυβέρνηση που έχουμε.
Τους εγκαλούμε και τους καλούμε να δώσουν εξηγήσεις» είπε ο κ.Κικίλιας, τονίζοντας ότι σήμερα η ΝΔ θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για να φέρουμε τον κ. Κουρουμπλή στη Βουλή να μας πει τι έχει κάνει.
«Εκεί στο Λονδίνο δεν άκουσε ότι καταστρέφεται η Αττική;
Αυτό έγινε λίγα μίλια μακριά από το επιχειρησιακό κέντρο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας.
Αν συνέβαινε μια τραγωδία στο Ιόνιο ή στη Κρήτη, ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους;
Στον αυτόματο πιλότο βρισκόμαστε και τολμούν οι κύριοι να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να μιλάνε περί παντός επιστητού.
Μέχρι και η Αυγή μιλάει σήμερα για τεράστιες ευθύνες οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν και από την πλευρά της δημόσιας διοίκησης.
Φανταστείτε τη ζημιά έχει γίνει και τι ευθύνες υπάρχουν» τόνισε ο κ.Κικίλιας.

Γεννηματά: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Για τεράστιες ευθύνες κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφορικά με την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό.
Συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος και παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το πρωί την περιοχή της Πειραϊκής προκειμένου να διαπιστώσει και να ενημερωθεί από τις τοπικές Αρχές για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από τη ρύπανση.  
«Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.
4 μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έφτασε στον Πειραιά», έγραψε στο Twitter η κα.Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Την θέση ότι η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.
«Το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, με την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο περιβάλλον και το λαό της Αττικής, είναι ο καθρέφτης της ανάπτυξής τους.
Απ' τη μια διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως «πύλη εισόδου» και «παγκόσμιο κόμβο» και απ' την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.
Η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές έχουν εγκληματικές ευθύνες κι αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

Μανιάτης: Τεράστια η ολιγωρία της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό

Ολιγωρία και ανικανότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γ. Μανιάτης για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.
«Βλέπουμε μία τεράστια ολιγωρία της κυβέρνησης που καθυστέρησε, από ότι φαίνεται, τουλάχιστον 15 ώρες να πάρει τα πρώτα μέτρα.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, υπήρξε ολιγωρία και ανικανότητα στον χειρισμό του θέματος», είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μανιάτης.
«Προφανώς υπήρξε καθυστερημένη κινητοποίηση.
Δίπλα στο υπουργείο Ναυτιλίας, κοντά στα κέντρα και τις υπηρεσίες να σου συμβαίνει αυτό και μάλιστα με ένα μικρό, σχετικά, φορτίο. Φαντάσου να συμβεί κάτι μεγαλύτερο στα ανοιχτά», τόνισε ο κ.Μανιάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης