Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Ισχυρό το φιλοεπενδυτικό κλίμα για τη χώρα - Η διαιτησία με την Eldorado ξεκινά αυτή την εβδομάδα

Σταθάκης: Ισχυρό το φιλοεπενδυτικό κλίμα για τη χώρα - Η διαιτησία με την Eldorado ξεκινά αυτή την εβδομάδα
Το υπουργείο αντιμετωπίζει με θεσμικό τρόπο το ζήτημα, το υπουργείο δεν έβγαλε ποτέ πολιτικές ανακοινώσεις για την εταιρεία
Δουλειά της Πολιτείας και εμένα προσωπικά ήταν να διασφαλίσουμε πλήρους τους όρους της συμφωνίας με την Eldorado ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι "δεν έχει καμία σημασία η προσωπική μου γνώμη για την Eldorado, υπάρχει μία σύμβαση που προσδιορίζει τους όρους της επένδυσης".
"Η διαιτησία για το θέμα της Eldorado ξεκινά αυτή την εβδομάδα, έχει αδειοδοτηθεί πλήρως η Ολυμπιάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την έκταση που πήρε το θέμα στο διεθνή Τύπου ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι "ενημερώσαμε διεξοδικά για όλες τις πτυχές του θέματος τους εκπροσώπους του Τύπου.
Τα δημοσιεύματα της πρώτης ημέρας είχαν περισσότερο τη θέση της εταιρείας, αυτό ήταν αναπόφευκτο.
Θα υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία και στον διεθνή Τύπο μετά τη σημερινή λεπτομερή ενημέρωση".
Παράλληλα τόνισε ότι "η τοποθέτηση περί τελεσιγράφου θεωρώ ότι ήταν πυροτέχνημα".
Επίσης ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "φανταστείτε μία ευρωπαϊκή χώρα να βγει αύριο μία εταιρεία και να πει ότι η κυρία Merkel δεν μου έδωσε την άδεια, αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα, είναι 22 χρόνια αυτή η ιστορία δεν είναι δύο".
Ο κ. Σταθάκης υπερμαύνηθηκε της στάσης του Υπουργείου Ενέργειας και περιβάλλοντος τονίζοντας ότι "το υπουργείο αντιμετωπίζει με θεσμικό τρόπο το ζήτημα, το υπουργείο δεν έβγαλε ποτέ πολιτικές ανακοινώσεις για την εταιρεία".
Για το θέμα της αποζημίωσης ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι "δεν ισχύει το ζήτημα της αποζημίωσης.
Η νομοθεσία είναι δεδομένη, η ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν είναι πολιτική της εταιρείας"
Παράλληλα εκτίμησε ότι το φιλοεπενδυτικό κλίμα για τη χώρα είναι πολύ ισχυρό, τονίζοντας ότι "σήμερα ξεμπλόκαρε και η επένδυση της Total για τους υδρογονάνθρακες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης