Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα θετικό σημείο όσον αφορά τις επενδύσεις – Εκλογές το 2019

Σβίγκου: Βρισκόμαστε σε ιδιαίτερα θετικό σημείο όσον αφορά τις επενδύσεις – Εκλογές το 2019
Δεν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα οικονομικό success story σε σαθρά θεμέλια είπε η κα.Σβίγκου
Την θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα θετικό σημείο όσον αφορά τις επενδύσεις διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία ανέφερε ότι παρά την οικονομική ασφυξία, υπάρχει και μια θετική δυναμική που καταγράφεται πλέον σε όλους τους οικονομικούς δείκτες.
«Υπάρχει οικονομική ασφυξία.
Δεν αντιλέγω σε αυτό.
Αλλά υπάρχει και μια θετική δυναμική η οποία καταγράφεταισε όλους τους οικονομικούς δείκτες, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ακριβώς προς όφελος εκείνων των στρωμάτων που επλήγησαν περισσότερο.
Εμείς δεν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα οικονομικό success story του οποίου τα θεμέλια να είναι σαθρά.
Θέλουμε να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στα εισοδήματά τους» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm η κα.Σβίγκου, τονίζοντας ότι μετά το τέλος της τελευταίας αξιολόγησης βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα θετικό σημείο.
«Ο βομβαρδισμός των απαιτήσεων μπορεί να συνεχιστεί.
Ακόμα δεν έχει αρχίσει η νέα αξιολόγηση..
Αλλά η ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης κατέγραψε ένα ιδιαίτερα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία.
Κι αυτό είναι κάτι το οποίο το αναγνωρίζουν κι όλες οι επίσημες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενδεχομένως έχετε δει και τις νέες εκθέσεις που έχουν βγει και από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ.
Σίγουρα έχουμε μια θετική μεταστροφή όλων των οικονομικών δεικτών και ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό κλίμα το οποίο εμείς θέλουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος κυρίως εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που επλήγησαν από την κρίση..
Δεν λέω παρόλα αυτά ότι αυτό είναι μια εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα έχουν μπει οι βάσεις για την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου για έξοδο από την κρίση κι αυτό είναι το οποίο θα παρουσιάσει και ο πρωθυπουργός στην προσεχή ομιλία του στη ΔΕΘ» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι ο κ.Τσίπρας θα περιγράψει στη ΔΕΘ τα βήματα εκείνα που θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο και αυτών που πρέπει να γίνουν ώστε το 2018 η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια και από την επιτροπεία.
Ερωτηθείσα για το εάν βλέπει εκλογές εντός του 2018 όπως εκτιμά η ΝΔ, η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το χρονοδιάγραμμα της και ότι θα πάει σε εκλογές το 2019.
Σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται δημοσκοπική πτώση, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς αυτό που βλέπουμε από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων είναι ότι οι προσδοκίες των πολιτών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση παραμένουν».
«Και αυτή τη στιγμή που ξεδιαλύνεται το οικονομικό τοπίο και βλέπουμε ότι οι θετικές δυνατότητες αξιοποιούνται και καταγράφεται και μια αισιοδοξία η οποία το επόμενο διάστημα νομίζω θα συνοδευτεί με ακόμη καλύτερα στοιχεία για την ελληνική οικονομία..
Καταγράφεται και η μείωση της ανεργίας, η οποία είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν υπήρχε πριν από το 2015.
Αυτό που υπήρχε πριν από το 2015 ήταν καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Πλέον μιλάμε για αναστροφή αυτού του φαινομένου» είπε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης