Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Oύτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε ο δημόσιος τομέας κινδυνεύουν από τους ανθρώπους της Αριστεράς

Γεροβασίλη: Oύτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε ο δημόσιος τομέας κινδυνεύουν από τους ανθρώπους της Αριστεράς
Kατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είχαν επιβάλλει στον κόσμο της Δημόσιας Διοίκησης κλίμα φόβου και εργασιακής ανασφάλειας
"Oύτε τα εργασιακά δικαιώματα ούτε ο δημόσιος τομέας κινδυνεύουν από τους ανθρώπους της Αριστεράς", τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη Αυγή της Κυριακής.
Η ίδια απευθύνει κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους και στις συνδικαλιστικές ενώσεις να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, ενώ αποδίδει την άρνηση του προσωπικού να συμμετάσχει στη διαδικασία αφενός σε "μικροπολιτικούς λόγους", καθώς ορισμένοι επιδιώκουν "να μπλοκάρουν την τρίτη αξιολόγηση", αλλά και στο ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου η αξιολόγηση είναι ταυτισμένη με τις απολύσεις.
"Είναι η ώρα οι συνδικαλιστικές ενώσεις να σταθούν στο ύψος των αγώνων τους, να ξεπεράσουν αγκυλώσεις, καχυποψία και δισταγμούς και να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες στους ανθρώπους της Διοίκησης", υπογραμμίζει η υπουργός απευθυνόμενη στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχουν κηρύξει αποχή από την αξιολόγηση, ενώ κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είχαν επιβάλλει στον κόσμο της Δημόσιας Διοίκησης κλίμα φόβου και εργασιακής ανασφάλειας.
Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναφέρει ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας σε δομές όπως τα ΚΕΠ, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.
Όπως αναφέρει, "η μετάβαση στην ψηφιακή εκδοχή του κράτους δείχνει τον άλλο δρόμο, που είναι εφικτός, για Δημόσια Διοίκηση χωρίς γραφειοκρατία, εστίες διαφθοράς και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων".
Τέλος,  σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης βρίσκεται στην ατζέντα του Προέδρου της Γαλλίας, Ε. Macron, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα,  προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Γαλλία στον τομέα αυτό με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στη γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης