Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος της Κεντροαριστεράς - Οι υποψηφιότητες θα είναι 3 έως 5

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος της Κεντροαριστεράς - Οι υποψηφιότητες θα είναι 3 έως 5
Έγκυρες πηγές από τον περιβάλλον του προέδρου του “Ποταμιού” λένε ότι η απόφαση είναι η ειλημμένη και θα ανακοινωθεί στο χρόνο  που πρέπει
Θέμα χρόνου είναι να ανακοινώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης την υποψηφιότητά του για τη θέση  του πρόεδρου της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Έγκυρες πηγές από τον περιβάλλον του προέδρου του “Ποταμιού” λένε ότι η απόφαση είναι η ειλημμένη και θα ανακοινωθεί στο χρόνο  που πρέπει.
Άνθρωποι που ξέρουν από πρώτο χέρι τον πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη λένε ότι η υποψηφιότητά του δεν είναι η δεύτερη ευκαιρία της πολιτικής του σταδιοδρομίας αλλά είναι η ευκαιρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Κεντροαριστεράς.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης το τελευταίο διάστημα είναι δέκτης θετικών ειδήσεων αρχικά σε προσωπικό επίπεδο και δευτερευόντως σε πολιτικό επίπεδο.
Να σημειωθεί  ότι όλα συνέβαλλαν να γίνει πιο ώριμος και πολιτικά και πιο αποφασιστικός.
Το πιο δυνατό “όπλο” που διαθέτει ήταν αυτό που τον οδήγησε να φτιάξει το “Ποτάμι” ήταν να ξεφύγει από το πολιτικό κατεστημένο που ακόμη θέλει να μοιράζει ευκαιρίες και να δημιουργεί πολιτική επετηρίδα για τα στελέχη του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι έτοιμος να μπει στην “κούρσα” διεκδίκησης της θέσης του πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χωρίς να αγνοεί το ενδεχόμενο να έρθει δεύτερος στην εκλογική διαδικασία.
Η πρώτη θέση άλλωστε ανήκει στην χώρα  και στους πολίτες που πλέον είναι “θύματα” μιας πολιτικής δεκαετιών που τους έφεραν εν καιρώ ειρήνης σε χρεοκοπία.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη αλλάζει άρδην τα πολιτικά δεδομένα και το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ανοίξει την εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του  ΔΗΣΥ δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αναγεννηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς, έτσι ώστε να γίνει η πολιτική “σφήνα” ανάμεσα στο ΣΎΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Η υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη θα ενεργοποιήσει κι άλλες υποψηφιότητες οι οποίες αυτή  την περίοδο “ζυμώνονται” σε ένα πλέγμα πολιτικών συμμαχιών. 
Αναμένονται  τουλάχιστον άλλες δύο από το ΠΑΣΟΚ.
Πάντως ο ακρογωνιαίος λίθος για τις εξελίξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τις μεθεπόμενες εκλογές.
Αργά ή γρήγορα τα πολιτικά κόμματα θα  αντιμετωπίσουν την πρόκληση για τη συμμετοχή τους σε μία κυβέρνηση που θα συμμετέχουν περισσότερα από δύο κόμματα.
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διεκδικεί για τον εαυτό της, την κυβερνητική αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και είναι πολιτικά  αποδεκτό.
Όμως κανένας δεν μπορεί να προεξοφλεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα, όταν μάλιστα  οι Έλληνες ψηφοφόροι πνέουν τα μένεα για όσα έμαθαν και έπαθαν στην εποχή των Μνημονίων.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο νέος εκλογικός νόμος διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τα μικρότερα πολιτικά κόμματα όπως και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που προσδοκά, η επομένη εκλογική αναμέτρηση να τις δώσει  διψήφια εκλογικά ποσοστά έτσι ώστε να είναι ο βασικός εταίρος του επόμενου κυβερνητικού σχήματος.
Για τα πολιτικά κόμματα ο χρόνος της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι το Α και το Ω αφού καθορίζει την πολιτική τους επιβίωσή αλλά για τους ψηφοφόρους έχει γίνει μια διαδικασία ρουτίνας διότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στα οικονομικά τους προβλήματα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης