Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Στόχος να εγκατασταθεί εντός του 2018 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων

Σπίρτζης: Στόχος να εγκατασταθεί εντός του 2018 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων
Τέλη Αυγούστου θα είναι έτοιμη η Ιόνια Οδός στο σύνολο της υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών
Στον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες προκειμένου να μειωθεί και το μεγάλο κόστος των διοδίων αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως στα τέλη Αυγούστου θα παραδοθεί ολοκληρωμένη στο σύνολο της η Ιόνια Οδός, έργο που βάζει τέλος στην απομόνωση της Ηπείρου.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης παραδέχθηκε πως είναι υψηλό το κόστος των διοδίων.
«Δυστυχώς τα διόδια δεν είναι μόνο στη Γέφυρα ακριβά, είναι και στους αυτοκινητόδρομους, γιατί αυτοί που έκαναν τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις το 2006-2007 και αυτοί που έκαναν τις αναθεωρήσεις το 2013, το μόνο που δεν φρόντισαν ήταν να υπάρχουν κοινωνικοί συντελεστές, άλλοι τρόποι για να χαμηλώσεις το ύψος των διοδίων προς τους πολίτες, να βρεις άλλες τεχνοκρατικές λύσεις για να είναι βιώσιμα τα έργα.
Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να "βγαίνουν" τα έργα τεχνοοικονομικά, να διασφαλιστούν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα, όχι οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν» είπε ο κ.Σπίρτζης.
«Έχουμε πει ότι για εμάς τα έργα δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση τους, αλλά όταν εγκατασταθεί το αναλογικό σύστημα διοδίων, για να μειώσουμε το ύψος χρέωσης ανά χιλιόμετρο.
Δύο είναι οι στόχοι που έχουμε θέσει.
Πρώτον έως το τέλος του χρόνου να γίνει ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων και δεύτερον μέσα στο 2018 να αρχίσει η εγκατάστασή του και να ολοκληρωθεί σε αρκετούς από τους οδικούς άξονες» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.
Με αφορμή την παράδοση του τμήματος Αμφιλοχία – Παράκαμψη Άρτας στην Ιόνια Οδό ο υπουργός τόνισε ότι «το τμήμα της Ιόνιας Οδού από το Ρίο ως τα Ιωάννινα τελειώνει, μένει μόνο να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες η διασταύρωση και ένα μικρό τμήμα στον κόμβο με την Εγνατία».
«Στη συνέχεια, λειτουργικά τελειώνει η περίοδος κατασκευής στις 31 Αυγούστου και θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με την ολοκλήρωση του έργου, από το Ρίο ως τα Ιωάννινα ένας οδηγός θα κάνει από 1,5 ως 2 ώρες.
Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, τη βγάζει από την απομόνωση.
Επιτέλους, μπορεί να έχει το δικό της μερίδιο στη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας , τόσο στις παραγωγικές δομές που πρέπει να  αναπτυχθούν στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση όσο και στις υπηρεσίες» είπε ο κ.Σπίρτζης, τονίζοντας ότι για να φτιαχτεί ένα εθνικό σχέδιο για τη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, προαπαιτούμενο ήταν να υπάρχουν οι βασικές υποδομές στη χώρα.
Όπως είπε ο κ.Σπίρτζης, το μέλημα της κυβέρνησης είναι «να ολοκληρώσουμε τις σιδηροδρομικές υποδομές στη χώρα, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα λιμάνια, να γίνουν όλα τα εμπορευματικά κέντρα που χρειαζόμαστε, να μπορεί η Ελλάδα να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, όχι μόνο για να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση αλλά για να προσελκύσει παραγωγικές δραστηριότητες και επενδύσεις που θα μας δώσουν πολύ μεγάλη υπεραξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης