Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήμας (ΝΔ): Σημαντικό πρώτο βήμα αν και γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η έξοδος στις αγορές

tags :
Δήμας (ΝΔ): Σημαντικό πρώτο βήμα αν και γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση η έξοδος στις αγορές
Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας αναφέρει ο κ.Δήμας
Ως πολύ σημαντικό πρώτο βήμα, το οποίο όμως έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και έχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο μέχρι να μπορέσουμε να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια.
Τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχίσει στην Ελλάδα, στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες πάρα πολλά, 100 δισ. στο δημόσιο χρέος και 14,5 δισ. μέτρα, τα οποία είναι -ως επί το πλείστον- αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Δήμας, προσθέτοντας ότι «το γεγονός ότι επιβάλλονται τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είναι εντελώς αντιαναπτυξιακή πολιτική, όπως και το ότι οι ξένοι δέχονται όλες αυτές τις αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, που σκοτώνουν την ιδιωτική οικονομία, διαλύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, παραγωγούς και δεν επεμβαίνουν, ώστε να έχουμε πιο ουσιαστική μείωση των δαπανών».
Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη ο κ.Δήμας είπε ότι «σε καμία ευνομούμενη Δημοκρατία του κόσμου δεν παρεμβαίνει η νομοθετική εκτελεστική εξουσία στο έργο της Δικαιοσύνης, ούτε μιλάει με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης