Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έλληνας αξιωματούχος σε CNBC: Δεν σχολιάζουμε τα περί εξόδου στις αγορές - Εξετάζουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά

Έλληνας αξιωματούχος σε CNBC: Δεν σχολιάζουμε τα περί εξόδου στις αγορές - Εξετάζουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά
Η Ελλάδα αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες για την έκδοση ομολόγου ενώ οι επενδυτές περιμένουν την επιστροφή της στις αγορές
Σιγή ιχθύος τηρεί -επισήμως τουλάχιστον- η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
«Δεν σχολιάζουμε το πως και πότε μπορεί να βγούμε στις αγορές ξανά» δήλωσε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στο CNBC, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση εξετάζεται πολύ προσεκτικά».
Την ίδια στιγμή, ο ΟΔΔΗΧ -που είναι υπεύθυνος ώστε να προετοιμαστεί η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές- αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα στο CNBC .
«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις αγορές ομολόγων αν και η Αθήνα δεν λέει πολλά, παρ' όλο που όπως έχει αναφερθεί προσλαμβάνει τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση» σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο στο σχετικό του δημοσίευμα.
To CNBC επικαλείται και το χθεσινό (19/7/2017) δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει προσλάβει έξι τράπεζες (Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC) για την έκδοση 5ετούς ομολόγου.
«Το θέμα είναι ευαίσθητο, διότι θα αποτελέσει την πρώτη πώληση ελληνικού ομολόγου μετά το 2014.
Η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να προχωρήσει με την έκδοση για να δείξει ότι το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποδίδει και κατά συνέπεια αυξάνονται οι πιθανότητες ενός ''καθαρού διαλλείματος'' από το πρόγραμμα διάσωσης» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Ωστόσο, το σωστό timing είναι πολύ κρίσιμο θέμα.
«Η επιστροφή στις αγορές νωρίς είναι ένα μεγάλο λάθος.
Η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει ένα risk premium αρκετών εκατοντάδων μονάδων βάσης για μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση.
Όλη η ιδιωτική χρηματοδότηση που μπορεί να βρει τώρα θα ωριμάσει πολύ πριν τα ευρωπαϊκά δάνεια» δήλωσε πρόσφατα στο CNBC, o Daniel Gros, διευθυντής του European Policy Studies.
Επίσης, μια πηγή που έχει γνώση του θέματος, δήλωσε την Τρίτη (18/7/2017) στο αμερικανικό δίκτυο ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι «περισσότερο πιθανή την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι Έλληνες φαίνεται να θέλουν να περιμένουν τη συνεδρίαση του ΔΝΤ την Πέμπτη (20/7/2017) αλλά και την αξιολόγηση της S&P την Παρασκευή (21/7/2017).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης