Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επόμενος στόχος η ανάπτυξη το κοινωνικό κράτος και οι θεσμικές τομές – Κριτική από τους 53

Επόμενος στόχος η ανάπτυξη το κοινωνικό κράτος και οι θεσμικές τομές – Κριτική από τους 53
Καλά πληροφορημένες κομματικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης 
Ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα θετικά σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να αιτιάζουν πλέον όλη τους την προσοχή στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος χθες το βράδυ.
Επιπλέον, στην πολύωρη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης η οποία τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορίας στα 150 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρώσει της εργασίες το βράδυ του Σαββάτου.
Καλά πληροφορημένες κομματικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καίριο που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη, με την κυβέρνηση να παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι σταθερά προσανατολισμένη, στη συντριβή της εργασίας.
Η Π.Γ. συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος, όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μεγάλη συζήτηση έγινε και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπου η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας καθώς και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης - κόμματος.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως παρά τις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση υπάρχει εμφανές θετικό έργο και μπορούμε όπως είπε να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, καθώς έχουν ληφθεί παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.
«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας .

Κριτική από τους 53: Ο απολογισμός δεν ήταν ειλικρινής

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του οργάνου που προέρχονται από την εσωκομματική τάση της κίνησης των 53+ τόνισαν ότι η μείωση της ανεργίας πρέπει να συνοδεύεται με προσπάθεια για σταθερές θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, ζήτησαν να υπάρχουν κινήσεις για την επανεκκίνηση των επενδύσεων με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα χωρίς αγκυλώσεις στην προώθηση των δημοκρατικών τομών.
Τα στελέχη της εσωκομματικής τάσης επέμειναν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και ειδικά όσον έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή μνημονιακή πολίτική.
«Εκεί πρέπει να κατευθυνθεί το πλεόνασμα της ανάπτυξης» ανέφερε στέλεχος στην συνεδρίαση προσθέτοντας ότι «ο απολογισμός δεν είναι ιδιαίτερα ειλικρινής καθώς δεν αναφέρει ότι υπήρξαν σοβαρές υποχωρήσεις».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης