Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα, χωρίς τα βαρίδια του παλαιοκομματισμού

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα, χωρίς τα βαρίδια του παλαιοκομματισμού
Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιοκομματισμός που τροφοδοτούσε το παρακράτος και υπερασπίζεται το χθες, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Κανονική δημοκρατική χώρα» θα κάνει την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε σήμερα (19/7/2017) ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κλείνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα, χωρίς τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού, μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.
Με αυτό το νομοσχέδιο, που έχει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρέχουν κοινωνικό έργο, ξεκινά η προσπάθεια της δικής μας πολιτικής», δήλωσε.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σπίρτζης επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ, κατηγορώντας την για παλαιοκομματισμό και τονίζοντας ότι θα ήταν αποδεκτή η κριτική της αν η σημερινή κυβέρνηση διατηρούσε τον οργανισμό όπως τον βρήκε και συνεχιζόταν η σπατάλη και η κακοδιαχείριση.
Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πουλούσε το δικαίωμα στην εργασία» και αυτή, όπως είπε, είναι «η διαφορά της με τη σημερινή κυβέρνηση».
«Εμείς δεν χτίζουμε κομματικό κράτος και δεν διώχνουμε κανέναν.
Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιοκομματισμός που τροφοδοτούσε το παρακράτος και υπερασπίζεται το χθες», ανέφερε.
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν τα ονόματα που είναι στο μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, ενώ έκανε λόγο για παρερμηνεία σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό κανονισμό, αντιτείνοντας ότι «δεν λέει σώνει και καλά ότι το 2019 θα γίνουν ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες παντού».
«Αυτές είναι δικές σας ερμηνείες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει σε κάθε χώρα το δικαίωμα να καθορίζει το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στις αστικές συγκοινωνίες», τόνισε.
«Όσοι απειλούν την κυβέρνηση ότι θα έχουμε δικαστικές εμπλοκές, τους λέμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε.
Για κάθε προσφυγή θα υπάρχουν και 15 από εμάς.
Δεν μας τρομάζουν τα δικαστήρια.
Τα επιζητάμε», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, ανέφερε ότι «γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν αυτή η κυβέρνηση λέει ότι ανέλαβε να διώξει τον παλαιοκομματισμό».
«Εσείς είστε οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού», ανέφερε ο κ. Σταμάτης.
«Αφήστε τους λαϊκισμούς.
Είστε παντελώς ανίκανοι να κυβερνήσετε, αλλά στον λαϊκισμό είστε ασυναγώνιστοι. Η σοσιαλιστική σας συνείδηση κάνει αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να κάνουμε και που οι Τροϊκανοί δεν είχαν σκεφτεί καν να μας ζητήσουν», συμπλήρωσε.
«Ισχυρίζεται ο υπουργός ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να βγάλει από τα μνημόνια τη χώρα που εμείς τη βάλαμε.
Και επειδή είναι αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση φόρτωσε με άλλα δύο μνημόνια τον ελληνικό λαό.
Η αριστερή της συνείδηση ήταν που την οδήγησε σε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο», κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης