Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η καπιταλιστική ανάπτυξη made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ

Κουτσούμπας: Η καπιταλιστική ανάπτυξη made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ
«Έπεται και συνέχεια με την επόμενη αξιολόγηση, όπου εκεί θα ανοίξει συνολικά η βεντάλια των εργασιακών ανατροπών», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Η καπιταλιστική ανάπτυξη made in ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια και απαράλλαχτη με αυτήν που ευαγγελίζεται η ΝΔ», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας από τα Γιάννενα.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο  26ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, «η διαφορά τους είναι ποιος, ποια κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, θα ηγηθεί από το στρογγυλοκάθισμα στην καρέκλα της αντιλαϊκής εξουσίας, και ποιων ομίλων συμφέροντα θα εξυπηρετήσει ο καθένας.
Αυτό λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ όλα τα κόμματα του αστικού κατεστημένου και τα παπαγαλάκια τους: Επενδύσεις!».
Κατά τον ίδιο, «είναι χαρακτηριστικές οι διαβεβαιώσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο καθένας από την πλευρά του, παρέχει στους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
Έλεγε για παράδειγμα ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist: «Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας».
Δηλαδή τι ακριβώς εγγυάται η ΝΔ;
Εγγυάται τη σταθερότητα και κλιμάκωση της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής για το λαό.
Νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που ο λαός, θα στενάζει κάτω από την αβάσταχτη φορολογία, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας.
Βέβαια τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ως καλοί μαθητές έμαθαν γρήγορα, πώς να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, ξέρουν επίσης τι να πουν και σε ποιον».
Υπογράμμισε δε, πως "με προίκα τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διεκδικεί για λογαριασμό της αστικής τάξης, μερίδιο στη μοιρασιά ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, φυσικού αερίου και εμπορευμάτων".
Μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά την απόφαση του Eurogroup, να καλλιεργήσει κλίμα ευφορίας στο λαό και τη νεολαία, ότι δήθεν ανοίγει ο δρόμος «για το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας», ότι τώρα πια μπορούμε «να περάσουμε σε πορεία ουσιαστικής και δίκαιης ανάπτυξης», λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας, ζώντας στον δικό του εικονικό κόσμο, επιμένει ότι «η αναπτυξιακή πορεία έχει ήδη ξεκινήσει…»
Το πραγματικό ζήτημα όμως, είναι αν η αναμενόμενη αυτή ανάπτυξη θα φέρει τουλάχιστον μια θεαματική μείωση της ανεργίας, με σχετικά πιο σταθερή δουλειά, ένα πιο ικανοποιητικό επίπεδο μισθού και διαβίωσης, όπως θα μπορούσε να καταλάβει κάποιος την «πιο δίκαιη ανάπτυξη» που λένε, μέσα στον καπιταλισμό, έστω χωρίς να καταργηθεί η εκμετάλλευση».
Υπογράμμισε ότι έχει περάσει χωρίς επιστροφή η εποχή που η καπιταλιστική ανάπτυξη στη χώρα μας, έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες, έφερνε κάποια βελτίωση σε μισθούς και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κάτι που πλέον ισχύει ακόμα και για τις ΗΠΑ, για την Γερμανία, για άλλες καπιταλιστικές οικονομίες, πιο ισχυρές στη Ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο.
 «Και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν την τέχνη της εξαπάτησης και της κοροϊδίας, πολύ καλά.
Που έχουν την ικανότητα να παρουσιάζουν σαν προοδευτικό και αριστερό, ό,τι πιο αντιδραστικό, μεσαιωνικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια.
Κι αυτό μπορεί να το κάνει έγκαιρα και καθαρά, μόνο το ΚΚΕ, που έχει επεξεργασμένη στρατηγική για λογαριασμό των λαϊκών συμφερόντων, μελετά τις εξελίξεις και παρεμβαίνει, όχι στη λογική "βλέποντας και κάνοντας", όπως κάνουν οι τυχοδιώκτες, οι οπορτουνιστές».
Τα Βαλκάνια, όπως είπε, «ανέκαθεν ήταν πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα», ενώ «αυτό που πρέπει να είναι καθαρό είναι ότι κάθε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, θα σημάνει ντόμινο εξελίξεων στην περιοχή, θα προκαλέσει μια δίνη ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά οι λαοί».
Τέλος, σημείωσε ότι «το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια ηρωικής ζωής και πρωτοπόρας δράσης του ΚΚΕ, που σημάδεψαν κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Συμπληρώνονται, επίσης, 50 χρόνια από το 1968, όταν μέσα στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ιδρύθηκε η ΚΝΕ για να καλύψει ένα κενό 25 χρόνων, από την αυτοδιάλυση της ΟΚΝΕ το 1943», αλλά και ότι φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και σε αυτή τη μεγάλη επέτειο είναι αφιερωμένο και το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας με κορύφωση το Σεπτέμβρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης