Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου δείχνει την ΝΔ ως υπεύθυνη για το αδιέξοδο με τα σκουπίδια - Την Πέμπτη 30/6 νέα απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το Μαξίμου δείχνει την ΝΔ ως υπεύθυνη για το αδιέξοδο με τα σκουπίδια - Την Πέμπτη 30/6 νέα απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων...
Αντιμέτωπη με την άρνηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ βρίσκεται η κυβέρνηση με τους συνδικαλιστές να αποφασίζουν ότι δεν τους ικανοποιεί η «βελτιωμένη πρόταση» του ίδιου του πρωθυπουργού.
Παρόλα αυτά, η τροπολογία με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει πλην της Χ.Α. και της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισαν «παρόν».
Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου καταδεικνύουν την Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη για την συνέχιση ως την Πέμπτη της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού «υπερέβαλλε εαυτόν» προκειμένου να ανταποκριθεί – μέσα στα πλαίσια των υπαρχόντων δυνατοτήτων- στα αιτήματα των εργαζομένων.
Οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτή την υπόθεση «παίζονται και άλλα πράγματα» υπονοώντας σαφώς την ιδιωτικοποίηση του τομέα της αποκομιδής των σκουπιδιών.
Ενδεικτική και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επισημαίνεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης, μέσω της ΔΑΚΕ, επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.
Οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση και ενώ ήταν «κατά» της απεργίας σήμερα ψήφισαν «λευκό», προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων.
Η ΝΔ και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, ομολογούν με θράσος πως θέλουν ιδιώτες εργολάβους στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ταυτιζόμενοι πλήρως με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Όλοι, πλέον, γνωρίζουν ότι οι λέξεις «ΝΔ» και «εργολάβοι» ταυτίζονται».
Ωστόσο, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η κατάσταση οδηγείται σε εκτόνωση, καθώς θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ την Πέμπτη ενώ ως τότε και «λόγω των καιρικών συνθηκών» και του καύσωνα το προσωπικό ασφαλείας που θα ασχολείται με την αποκομιδή των σκουπιδιών θα είναι «ιδιαίτερα ενισχυμένο».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης