Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΠτΒ): Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν υφίσταται

Βούτσης (ΠτΒ): Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν υφίσταται
Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, μετά τις αρχές του φθινοπώρου του 2018, αναφέρει ο ΠτΒ, Ν. Βούτσης
«Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν υφίσταται», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στη "Real News", σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, μετά τις αρχές του φθινοπώρου του 2018.
«Βεβαίως, παραμένουμε στο ότι θα εξαντληθεί η τετραετία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας ότι «υπάρχουν όμως και άλλοι πολύ σημαντικοί σταθμοί, οι οποίοι θα διαδραματίσουν ρόλο στον συσχετισμό έτσι όπως θα διαμορφωθεί, όπως π.χ. η υπόθεση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που είναι ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα, πέραν της οικονομίας».
Κατά τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θα διεκδικήσει, και πιστεύω με μεγάλες πιθανότητες, να είναι πρώτο κόμμα και ο κορμός της μελλοντικής κυβέρνησης».
Ακόμη, ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι ο ψηφισμένος νόμος της απλής αναλογικής προσφέρει πολλές δυνατότητες για συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι, όπως γίνεται και στην Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν συγκλίσεις όλων των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων πάνω σε μια προοδευτική ατζέντα για την Ευρώπη και για κάθε επιμέρους κράτος και στη συζήτηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται από τις θέσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετάλλαξης του.
«Άρα, είναι θέμα ενόψει και του Συνεδρίου σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δικών τους επιλογών να αποδεσμευθούν, να αποσχετιστούν από την ιστορική συγκυβέρνηση την οποία είχαν με τη Δεξιά επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη φάση των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας», αναφέρει ο κ. Βούτσης.
Αναφερόμενος του υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, σημειώνει ότι «έκανε πολύ σημαντική και θετική δουλειά», ενώ εκφράζει τη διαφωνία του με αυτούς που στοχοποιούν κατά κάποιο τρόπο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι υπήρξε μια λάθος διαπραγμάτευση με ευθύνη του».
Ακόμη, υπογραμμίζει πως «θέλουμε μια ριζική αλλαγή στην πολιτική του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών» και «σε έναν βαθμό, αυτό προφανώς έχει σχέση και με το ποιο θα είναι το πρόσωπο, εν προκειμένω αν συνεχίσει ή όχι ο κ. Σόιμπλε».
Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας, ο κ. Βούτσης τονίζει ότι το θέμα είναι τι έξοδος θα είναι «με βιώσιμο χαρακτήρα και με πρόσημο θετικό και με συνέχεια ή όχι;», αλλά και πως «πρέπει να αποφευχθεί απολύτως μια βεβιασμένη και τεχνικού τύπου έξοδος στις αγορές».
Κατά τον ίδιο, μετά από 8 χρόνια ταλαιπωρία και εξαίρεση της χώρας και από την πρόσβαση στις αγορές και από το QE, δεν υπάρχει πολυτέλεια να πει κανείς ότι θα επιχειρηθεί μια έξοδος στις αγορές ως φυγή προς τα εμπρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης