Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργών ΣΥΡΙΖΑ - Ιδιωτική εκπαίδευση και Σκουριές στο επίκεντρο

tags :
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά υπουργών ΣΥΡΙΖΑ - Ιδιωτική εκπαίδευση και Σκουριές στο επίκεντρο
Βουλευτές κατά υπουργών
Τις "καταστροφικές συνέπειες" της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός καταγγέλουν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Λίγο νωρίτερα, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ειχαν καταθέσει προσθήκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τροποποιηθεί η ψηφισμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση. 


Στην ερώτησή τους στον Πάνο Σκουρλέτη οι συριζαίοι βουλευτές
 επισημαίνουν ότι οι δραστηριότητες της "Ελληνικός Χρυσός" οδηγούν με βεβαιότητα στην εξάντληση των υδάτων. Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" πραγματοποιεί κατά τους δύο τελευταίους μήνες αντλήσεις "αποστράγγισης" υδάτων σε γεωτρήσεις στην περιοχή των Σκουριών, με εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα να αντλούνται σε εικοσιτετράωρη βάση.
Οι βουλευετές ρωτούν τον Π. Σκουρλέτη εάν:
α) έχει διερευνήσει τις δραστηριότητες της "Ελληνικός Χρυσός" σε ό,τι αφορά την διαχείριση των υδάτων της περιοχής, και
β) εάν προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να προστατέψει τα υδατικά αποθέματα και να αποτρέψει τον υποβιβασμό της υπόγειας στάθμης του νερού της περιοχής.

Νωρίτερα, τη τροποίηση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση ζητούν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τους.
Κατά την τροπολογία για τα πειθαρχικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ορίζεται ότι οι πειθαρχικές υποθέσεις παραμένουν υπό την εποπτεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ χωρίς την εμπλοκή των ιδιοκτητών.
Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπομένων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχολιάζοντας την τροπολογία είπε τα εξής:
«Στον νόμο που ψηφίστηκε για την ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να είναι σαφές –αναφέρομαι σε μια βουλευτική τροπολογία που έχει έρθει- ότι η κρίση για την τέλεση ή μη των πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις οργάνων και σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της 3μελούς επιτροπής των δικαστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης