Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup

Σταθάκης: Η απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup
Ακόμα και αν δεν έχουμε σήμερα την οριστική λύση, αυτή θα πρέπει να δοθεί έως τις 15/6 είπε ο κ.Σταθάκης
Στην αναγκαιότητα να υπάρξει απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε ο υπ.Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης.
«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η απόφαση του Μαΐου του 2016 είναι απόλυτα σαφής στη σημερινή συγκυρία και με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλείται να αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί και πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup», είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταθάκης.
Ερωτηθείς για το εάν ο Schaeuble μπλοκάρει σήμερα τη λύση και εάν αυτή μπορεί να βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες ή θα πάει για μετά τις γερμανικές εκλογές ο κ.Σταθάκης αναφέρθηκε στα στενά χρονικά περιθώρια.
«Επειδή το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι το απόλυτο χρονικό όριο είναι αυτό και όχι οποιοδήποτε άλλο.
Ακόμα και αν σήμερα δεν έχουμε την οριστική λύση, πρέπει να υπάρχει απόφαση, η οποία θα δίνει ορισμένες οδηγίες για το πώς θα οριστικοποιηθεί η απόφαση μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Άρα, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διαδικασία για άλλη απόφαση και πολύ περισσότερο να μεταφερθεί μετά τις γερμανικές εκλογές» είπε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης