Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον εορτασμό της επετείου σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες την Κυριακή 21/5 ο Βούτσης

Στον εορτασμό της επετείου σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες την Κυριακή 21/5 ο Βούτσης
O Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 73 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες
Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 73 χρόνων από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 11 το πρωί, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό προς τιμήν της Εθνικής Αντίστασης και του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα κατά της φασιστικής κατοχής, ένας από τους κορυφαίους σταθμούς του οποίου υπήρξε η ιστορική σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου στο χωριό Κορυσχάδες, από τις 14 έως τις 27 Μαΐου 1944.
Στο Εθνικό Συμβούλιο έλαβαν μέρος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι απ’ όλη την Ελλάδα, που επικύρωσαν την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), γνωστής και ως «κυβέρνησης του βουνού».
Στις εκλογές εκείνες, όπου υπήρξε μαζική λαϊκή συμμετοχή -περίπου 1.800.000 ψηφοφόροι- δόθηκε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, καθώς και στους νέους και τις νέες που είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης