Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η κυβέρνηση πάλεψε μόνη στη διαπραγμάτευση – Η ΝΔ δεν είπε λέξη ενάντια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Σβίγκου: Η κυβέρνηση πάλεψε μόνη στη διαπραγμάτευση – Η ΝΔ δεν είπε λέξη ενάντια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών
«Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας από το κατά πόσο έχουμε βγάλει τη χώρα από την κρίση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου
Η κυβέρνηση πάλεψε μόνη της την περίοδο της διαπραγμάτευσης , υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης στεκόταν απέναντι και η ΝΔ δεν είπε ούτε μια λέξη ενάντια στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.
«Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας από το κατά πόσο έχουμε βγάλει τη χώρα από την κρίση, την επιτροπεία και από τα μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη ρύθμιση για το χρέος, η κ. Σβίγκου είπε ότι αυτή «έχει να κάνει με συμβιβασμούς που θα δούμε τις επόμενες ημέρες μεταξύ του ΔΝΤ και του κ.Schaeuble».
Μάλιστα, για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών παρατήρησε πως  «ο κ. Schaeuble από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βέτο την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο καθυστέρησε και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εάν πραγματικά επιθυμεί ο κ. Schaeuble να συνεχίσει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να δεχτεί τους όρους που βάζει το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του, που είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τα μέτρα που πρέπει άμεσα να προσδιοριστούν για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης