Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία - Θα απαντάμε όμως στην καταστροφολογία

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία - Θα απαντάμε όμως στην καταστροφολογία
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης
«Τα θετικά μέτρα είναι ύψους 7,5 δισ. και διαφωνούμε σφοδρά με αυτούς που προσπαθούν να τα υποτιμήσουν και μιλούν απλώς για ασπιρίνες ή οτιδήποτε άλλο», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση και τη στάση που έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει κατά την αυριανή (18/5/2017) ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Το θετικό της συμφωνίας αυτής είναι ότι συνοδεύεται και από τα μέτρα για το χρέος, τα οποία αυτήν τη στιγμή διαπραγματευόμαστε και παρατηρούμε μία πολύ περίεργη "αφωνία" της ΝΔ για το θέμα», τόνισε η κ. Σβίγκου.
Σύμφωνα με την ίδια «υπήρξε μία σκληρή και πολύμηνη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τελικά καταλήξαμε σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος περιλαμβάνει -όπως έχουμε τονίσει- και άδικα μέτρα, όπως αυτό της μείωσης του αφορολόγητου και της μείωσης της προσωπικής διαφοράς, αλλά περιλαμβάνει και μία σειρά θετικών αντιμέτρων, με στόχο να εξισορροπηθούν αυτά τα αρνητικά μέτρα».
Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν πανηγυρίζουμε για τη συμφωνία, αλλά από την άλλη απαντούμε στην καταστροφολογία και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες περισσότερο βασίζονται σε επικοινωνιακά αφηγήματα και λιγότερο στην ουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης