Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Εάν δεν ξεπεράσουμε την κρίση, μπορεί να δούμε και στην Ελλάδα παράλογες πολιτικές επιλογές

Δένδιας: Εάν δεν ξεπεράσουμε την κρίση, μπορεί να δούμε και στην Ελλάδα παράλογες πολιτικές επιλογές
Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται γρήγορα ώστε να μπορέσει η κοινωνία να αποκτήσει πάλι ελπίδα τόνισε ο κ.Δένδιας
Την θέση ότι μέρος της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να καταλήξει σε παράλογες πολιτικές επιλογές εάν δεν ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, βάσει των οποίων Macron και Le Pen θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα, ο κ.Δένδιας είπε μιλώντας στο Real Fm ότι «είναι εξαιρετικά στενάχωρο ότι ένα κόμμα με τις ιδεολογικές καταβολές και απόψεις της Le Pen είναι στο δεύτερο γύρο.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το αποτέλεσμα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Γαλλίας και της Ε.Ε. ο κ.Δένδιας είπε ότι «φαίνεται ότι οι δυνάμεις της λογικής, εκπροσωπούμενες σε αυτή τη φάση από τον Macron θα επικρατήσουν και κατά συνέπεια η Ευρώπη θα μπορέσει να περάσει και αυτόν τον δύσκολο κάβο».
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι και στην Ελλάδα μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με ανάλογα φαινόμενα ή αν πιστεύει ότι αυτό έχει ξεπεραστεί ο κ. Δένδιας απάντησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος.
«Αντιθέτως αν δεν μπορέσει το πολιτικό σύστημα συνολικά να οδηγήσει τη χώρα, επιτέλους, έξω από αυτή την 7χρονη-8χρονη τραγική οικονομική κρίση, πολύ φοβάμαι ότι ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να καταλήξει σε παράλογες επιλογές, παράλογες για μας, αλλά η απελπισία είναι πάντα πολύ κακός σύμβουλος.
Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την οικονομική κρίση.
Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, γρήγορα, ώστε να μπορέσει η κοινωνία να αποκτήσει πάλι ελπίδα.
Μία συνεχής διαδικασία περικοπών και περιοριστικών μέτρων, συνεχής, ατέλειωτη, σχεδόν 10ετίας, δεν μπορεί να είναι καλός σύμβουλος στο εκλογικό σώμα» είπε ο κ.Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης