Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα παλεύει να γυρίσει την χώρα εκεί που ήταν το 2014

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα παλεύει να γυρίσει την χώρα εκεί που ήταν το 2014
Αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση παλεύει να γυρίσει την χώρα εκεί που ήταν το 2014 διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος απέδωσε το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα στην υπερφορολόγηση.
«Η κυβέρνηση παλεύει για να γυρίσει την χώρα εκεί όπου ήταν το 2014.
Η κυβέρνηση αφού ταλαιπωρήθηκε και η ίδια και ταλαιπώρησε την χώρα με τις δοξασίες της, πάτησε ευτυχώς φρένο το καλοκαίρι του 2015 ακριβώς πριν από τον γκρεμό, αφότου όμως είχε ξανά βυθίσει τη χώρα στην ύφεση στην ανασφάλεια και σε μια πιο βαθιά κρίση» είπε ο κ.Χατζηδάκης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Ο κ.Χατζηδάκης απέδωσε το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα στην υπερφορολόγηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει να επιδείξει κάτι θετικό.
«Εξ ου και παρίσταται η ανάγκη να υιοθετούνται ολοένα και σκληρότερα μέτρα τα οποία υπερβαίνουν το 3ο μνημόνιο, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα τα νέα επώδυνα μέτρα που θα υιοθετηθούν με το αφορολόγητο και τη μείωση των συντάξεων.
Επίσης έχουμε ακόμα δύο επώδυνες εξελίξεις τις οποίες θα τις έχουμε ακόμα και αν καταφέρει η χώρα να βγει στις αγορές το 2017.
Η μια είναι ότι θα έχουν τον SSM στις ελληνικές τράπεζες να κάνει κουμάντο για 35 χρόνια, πράγμα που συμφωνήθηκε μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της οποίας είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Και η δεύτερη επώδυνη εξέλιξη ήταν η εκχώρηση του 80% της δημόσιας περιουσίας για 98 χρόνια στο υπερταμείο», είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για το ξεπέρασμα της κρίσης, ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις και ουσιαστική στροφή στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υποστήριξε πως το Δημόσιο δεν μπορεί να κάνει μεγάλες επενδύσεις, επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, για μια πενταετία η χώρα χρειάζεται επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων πως η χώρα πρέπει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους επενδυτές και τις αγορές και ότι αυτό θα επιτευχθεί από μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα πείσει τους επενδυτές ότι μπορούν να τοποθετήσουν τα χρήματα τους με ασφάλεια στη χώρα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης