Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές – Οι ενεργές τρομοκρατικές ομάδες θα εξαλειφθούν

tags :
Τόσκας: Τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές – Οι ενεργές τρομοκρατικές ομάδες θα εξαλειφθούν
Δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχανιστών στην Ελλάδα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Την θέση ότι τα Εξάρχεια θα γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας και ότι οι ενεργές τρομοκρατικές ομάδες θα εξαλειφθούν διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha αναφερόμενος σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων από την τρομοκρατία μέχρι τον Αρτέμη Σώρρα.
Αναφερόμενος στην εγχώρια τρομοκρατία ο κ.Τόσκας χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές ομάδες που είναι ενεργές αυτή την στιγμή «ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, που θα εξαλειφθούν» ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στην Ελλάδα.
Με αφορμή τα τρομοπακέτα ο υπουργός υποστήριξε ότι είναι «μικρής έκτασης και έντασης ενέργειες», που όμως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα.
«Πιστεύουμε ότι η ομάδα που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας, η οποία εξαλείφθηκε και κοντεύει να μηδενιστεί, αλλά θέλει να δείξει ότι ακόμα υπάρχει.
Δεν υπάρχει 17 Νοέμβρη, δεν υπάρχει Επαναστατικός Αγώνας, η Ρούπα συνελήφθη από αυτή την κυβέρνηση.
Οι μεγάλες τρομοκρατικές ομάδες δεν υπάρχουν πια» είπε ο κ.Τόσκας, ο οποίος ερωτηθείς για τις επιθέσεις με μολότοφ και τις καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, ανέφερε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για συμφέροντα» πίσω από αυτές και τόνισε ότι η Αστυνομία εξετάζει όλες τις περιπτώσεις.
Για τα Εξάρχεια ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «θα γίνουν όπως και οι άλλες γειτονιές», αλλά διευκρίνισε ότι δεν γίνεται σε μία μέρα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με βία επί δικαίων και αδίκων, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σπάσει το άβατο των Εξαρχείων μέσα σε 24 ώρες.
Για το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις εισβολές στα ειρηνοδικεία για την ακύρωση πλειστηριασμών, ο κ. Τόσκας είπε ότι «είναι άνθρωποι που εκφράζουν αγωνίες, αλλά με λάθος τρόπο» και υπογράμμισε ότι οι εντολές προς την Αστυνομία είναι «να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά να μην πάμε σε μια κατάσταση οργουελική, όπου θα υπάρχουν τρομονόμοι για κάθε παράβαση και μικρο-έγκλημα», εκφράζοντας ωστόσο και την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των νόμων.
Για το μεταναστευτικό, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι οι αντιλήψεις των ανοιχτών συνόρων και η ελεύθερη είσοδος αλλοδαπών ήταν «σε λάθος κατεύθυνση, που εξέφραζαν την περίοδο πριν φανεί το πρόβλημα», ενώ στην συνέχεια, και κυρίως τώρα, «ωρίμασαν τα πράγματα και επικράτησε ο ρεαλισμός».
Για τον Αρτέμη Σώρρα δήλωσε ότι «πολύ σύντομα ο συγκεκριμένος κύριος θα συνοδεύεται από πολλούς αστυνομικούς», ενώ ο αστυνομικός που τον συνόδευε κατά τις εμφανίσεις του «θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της πράξης του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης