Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είναι παγκόσμια δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει κορυφαίες αξίες

tags :
Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είναι παγκόσμια δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει κορυφαίες αξίες
«Εκείνο που οφείλουμε να αντιληφθούμε, είναι ότι πριν από όλα η Ευρώπη είναι πολιτισμός»
«Οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να αναλογισθούν την σημασία της Ευρώπης για ολόκληρο τον κόσμο, διότι η Ευρώπη είναι μία παγκόσμια δύναμη που μόνο αυτή μπορεί να διασφαλίσει κορυφαίες αξίες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης στην Ρώμη, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυσή της.
«Εκείνο που οφείλουμε να αντιληφθούμε, είναι ότι πριν από όλα η Ευρώπη είναι πολιτισμός» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας σήμερα 23/3/2017 στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
«Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις στο κόσμο που διεκδικούν, είτε την οικονομική ισχύ είτε την στρατιωτική ισχύ, αλλά η Ευρώπη για να είναι Ευρώπη δεν πρέπει παρά να διεκδικεί την μόνη ισχύ η οποία της ταιριάζει και η οποία είναι πολύτιμη για την ανθρωπότητα, δηλαδή τον παγκόσμιο πολιτισμό, που είναι ο δικός της πολιτισμός το υπόδειγμα του δικού της πολιτισμού», συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Καμιά άλλη δύναμη στον πλανήτη δεν διαθέτει την δύναμη να υπερασπισθεί καλύτερα τα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης από την Ευρώπη της ιστορίας και του πολιτισμού, που έχει πλήρη συναίσθηση ταυτοχρόνως της παρακαταθήκης του παρελθόντος της και, κυρίως, των προκλήσεων του μέλλοντός της», υπογράμμισε  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης