Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος η θέση της στην «πρώτη ταχύτητα» της Ε.Ε.

tags :
Αβραμόπουλος: Για την Ελλάδα είναι μονόδρομος η θέση της στην «πρώτη ταχύτητα» της Ε.Ε.
«Στο πεδίο της διαχείρισης του μεταναστευτικού δεν κρίνονται οι εσωτερικές πολιτικές, αλλά, κυρίως, οι ανθρωπιστικές αρχές πάνω στις οποίες τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν υποχρέωση να βασίζουν τις δημοκρατίες τους»
Το μήνυμα ότι «ιδανικό είναι το σενάριο της ουσιαστικής πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» έστειλε παραμονές της 60ης επετείου των Συνθηκών της Ρώμης ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στην Ειδική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της (ελληνικής) Βουλής, ο Αβραμόπουλος είπε, ότι «αν για οποιοδήποτε λόγο το σενάριο που θα επικρατήσει θα είναι μια κοινή κατεύθυνση αλλά διαφορετικές ταχύτητες, τότε για την Ελλάδα είναι μονόδρομος η θέση της στην πρώτη ταχύτητα, όσο και εάν αυτό συνεπάγεται μεγάλες προσπάθειες και ενδεχομένως θυσίες».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο ίδιος τόνισε, ότι Ευρώπη και Τουρκία πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται σε όλα τα επίπεδα.
«Στο πεδίο της διαχείρισης του μεταναστευτικού δεν κρίνονται οι εσωτερικές πολιτικές, αλλά, κυρίως, οι ανθρωπιστικές αρχές πάνω στις οποίες τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν υποχρέωση να βασίζουν τις δημοκρατίες τους», ανέφερε ο Αβραμόπουλος.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, για να υπογραμμίσει ότι οι δημοκρατικές αρχές και ελευθερίες είναι πιο ισχυρές από την τρομοκρατία.
Ο Αβραμόπουλος μίλησε σήμερα ενώπιον της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης