Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Μας απειλούν με Grexit για να δεχθούμε σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Μας απειλούν με Grexit για να δεχθούμε σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα
«Το αίτημα για 10 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% είναι παράλογο και αντικοινωνικό»
Κίνδυνος Grexit δεν υπάρχει, αν και κάποιοι ειδικά στη Γερμανία δεν έχουν σταματήσει να μας απειλούν, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
«Κάποιοι απειλούν την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, για να την εξαναγκάσουν να αποδεχθεί σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας.
Κάποιοι άλλοι, από ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, θεωρούν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα τεράστια, δομικά προβλήματα της νομισματικής ένωσης, με ένα άλμα στο κενό, με μια επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, την οποία παρουσιάζουν ως επιστροφή σε μια μυθική κατάσταση ευημερίας, η οποία δήθεν υπήρχε πριν το ευρώ», σημειώνει η κ. Σβίγκου σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto».
Μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για την Ελλάδα, στις παρούσες συνθήκες, θα σήμαινε μεγαλύτερη λιτότητα, μεγαλύτερη εξαθλίωση της εργατικής τάξης, μεγαλύτερη φτώχεια.
Για εμάς η Ευρώπη είναι το πεδίο της κοινωνικής, πολιτικής και ταξικής πάλης, μέσα στο οποίο αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης εκτιμά η κ. Σβίγκου, προσθέτοντας πως το 2016 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα τουλάχιστον 2%.
«Το αίτημα για 10 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% είναι παράλογο και αντικοινωνικό», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορά έκανε και στη συμφωνία του Eurogroup της 20/2/2017, εστιάζοντας στα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα.
«Το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μείωση του ποσοστού ανεργίας. Γενικότερα, τα αντίμετρα θα πρέπει να κατευθυνθούν στην προστασία των πιο αδύναμων, όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.
Να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας για αναβαθμισμένη δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους τους πολίτες και ενδυνάμωση του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης