Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό

Τόσκας: Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό
"Αν κάποιοι θέλουν να μειώνουν τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης, αυτό είναι λανθασμένη εκτίμηση", ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκας
«Η κυβέρνηση πηγαίνει σε κατεύθυνση σωστή», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα της αξιολόγησης φαίνεται ότι θα είναι θετικό».
Κατά τον ίδιο, «τα πράγματα προχωρούν σε μία κατεύθυνση ξεπεράσματος των μεγάλων προβλημάτων και της σταθεροποίησης της χώρας και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα πετύχουμε και τη ποσοτική χαλάρωση και θα είμαστε πλέον σε μία κατεύθυνση διαφορετικής εποχής».
«Εδώ δίνεται μια μεγάλη μάχη και στη μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες», σημείωσε ο κ. Τόσκας, αναφερόμενος στη κριτική που έκανε χθες στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, συμπληρώνοντας «δεν το θεωρώ δεοντολογικά σωστό να βγαίνουμε και να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση με ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις, ο καθένας μπορεί να έχει».
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, «αν κάποιοι θέλουν να μειώνουν τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης και πρώτα του πρωθυπουργού που τραβάει το κάρο, αυτό είναι λανθασμένη εκτίμηση».
Σχολιάζοντας στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την A. Merkel, ανέφερε «αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα και τα γεωοικονομικά δεδομένα παγκόσμια.
Πολύ σωστά πρόταξε ο Πρωθυπουργός αυτά τα ζητήματα γιατί δεν πάμε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο.
Πρέπει να σταθμίζουμε συνεχώς πού πάει ο υπόλοιπος κόσμος, πού πάει η Ευρώπη, πού πάει ο υπόλοιπος κόσμος και να ισορροπούμε με τέχνη ακροβάτη, αν θέλετε, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα, να μπορέσει να βγει από αυτήν τη κατάσταση και να φύγουμε στη μεταμνημονιακή εποχή.
Ναι, ο κ.Schaeuble εκφράζει αυτή τη στιγμή τους πιο σκληρούς κύκλους, τους πιο συντηρητικούς και τους πιο νεοφιλελεύθερους στην Ευρώπη.
Και σωστά είπε αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά βέβαια προκαλεί και απορία που κάποιοι εντός Ελλάδος, αναφέρομαι στον κ. Μητσοτάκη, έχουν γίνει οι κυριότεροι σύμμαχοι της πολιτικής Schaeuble.
Μιας πολιτικής η οποία έχει καταντήσει την Ευρώπη σε μια κατάσταση με πολύ μικρή παραγωγή, με αυξανόμενα φαινόμενα ανόδου ακροδεξιών κύκλων και με λαϊκές αντιδράσεις».
Αναφερόμενος στην εκλογική πρόβλεψη που προκύπτει από το μέσο όρο των εκτιμήσεων των πέντε μεγαλύτερων δημοκοπικών εταιρειών που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ τόνισε ότι «αυτά τα περί 11 μονάδων να πω ότι δεν είναι τόσο σίγουρα, όπως δεν είναι τόσο σίγουρα και τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων παγκόσμια».
Μιλώντας για τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου, ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων ανέφερε  ότι είναι «ένας θεσμός που δημιουργείται προκειμένου να διευκολυνθεί ο πολίτης σε απομακρυσμένες περιοχές.
Από την επόμενη εβδομάδα 27 αστυνομικοί βαθμού Ανθυπαστυνόμου ή Αρχιφύλακα, δηλαδή με εμπειρία αστυνομικοί, θα τοποθετηθούν σε χωριά που δεν έχουν αστυνομική παρουσία προκειμένου να διευκολύνουν τον πολίτη στην καθημερινότητα του» .
Ο τοπικός αστυνόμος, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, « θα έχει δυνατότητα να κάνει προανακριτικές πράξεις, θα έχει τη δυνατότητα να μεσολαβεί μεταξύ του αστυνομικού τμήματος που είναι κάπου μακρύτερα και των πολιτών.
Θα έχει δυνατότητα να ακούει τα παράπονα των πολιτών, να επιλύει μικρά προβλήματα.
Θα έχει την ιδιότητα του διοικητή του αστυνομικού σταθμού χωρίς να υπάρχει αστυνομικός σταθμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης