Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Το ΔΝΤ αγνόησε τους στόχους που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση

Σβίγκου: Το ΔΝΤ αγνόησε τους στόχους που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι 
«Νομίζω ότι έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα τα οποία αυξάνονται, τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.
«Ο κ. Μητσοτάκης, από το 2004 μέχρι το 2015, όφειλε να συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία και της συζύγου του. Ανεξαρτήτως των ετών που τελούσαν σε διάσταση, το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον το 2016, από τη στιγμή δηλαδή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, εντός 90 ημερών ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει πόθεν έσχες, που θα συμπεριελάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του», τόνισε η κ. Σβίγκου.
Η ίδια επεσήμανε ότι ενώ από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει δοθεί απάντηση στο ζήτημα αυτό, η ΝΔ, τις τελευταίες μέρες «κάνει τα πάντα για να ρίξει λάσπη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι», ενώ δεν έχει κάνει «το προφανές, δηλαδή να δημοσιοποιηθεί το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του».
Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, είπε ότι η ΝΔ προσπάθησε «μέσα από αστείες ανακοινώσεις και αστειότητες, προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη, να χρησιμοποιήσουν ως αντιπερισπασμό αυτό το ταξίδι».
«Στην αρχή έλεγαν ότι δεν υπήρχαν συναντήσεις κι ότι είχαν πάει για διακοπές, μετά ήθελαν αποδείξεις για τις συναντήσεις.
Όταν ζητήθηκαν οι απαντήσεις, αυτές δόθηκαν.
Και υπήρξαν και δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου και δηλώσεις και από την πλευρά της L' Oreal και από την πλευρά της Rothschild» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης