Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Παράδειγμα λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα η πλατφόρμα για τα λιμάνια

Κουρουμπλής: Παράδειγμα λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα η πλατφόρμα για τα λιμάνια
Η πλατφόρμα αποσκοπεί στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης λιμενικής στρατηγικής
Παράδειγμα λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής την εξαιρετική εργασία που ολοκλήρωσε και παρουσίασε σήμερα η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και αφορά την διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφοριών του Εθνικού Λιμενικού Συστήματος.
Στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ σχεδίασαν υλοποίησαν και παραμετροποίησαν, σε λιγότερο από δύο μήνες την πλατφόρμα, η οποία περιέχει στοιχεία των λιμενικών εγκαταστάσεων, των λιμενικών έργων και όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρειαστούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου.
Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας ήταν παρόντες ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος ΛΣ, Στ. Ράπτης, το Προεδρείο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου συνεχάρη τα στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, για την εργασία, από την οποία το Υπουργείο εξοικονόμησε χιλιάδες ευρώ, ποσό που θα κατέβαλε αν παράγγελνε το έργο στην ελεύθερη αγορά.
Η πλατφόρμα αποσκοπεί στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης λιμενικής στρατηγικής, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση του λιμενικού συστήματος και τις ανάγκες που προκύπτουν στους λιμένες της χώρας με γνώμονα ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης.
Η πλατφόρμα θα επιτρέπει την ενιαία πρόσβαση των Υπηρεσιών και την διαχείριση πληροφοριών για λιμάνια, λιμενικές εγκαταστάσεις και έργα με δυνατότητα διαβαθμισμένης χρήσης.
Έχει σχεδιαστεί με πρόβλεψη εξωστρέφειας, η οποία θα παρέχει δυνατότητα πρόσβασης στους Φορείς Διαχείρισης Λιμένων και τις Λιμενικές Αρχές.
Το πιλοτικό Πληροφοριακό Σύστημα αποτελεί πρωτεύουσας σημασίας εγχείρημα της ΓΓΛΠΝΕ, το οποίο θα βοηθήσει στη χάραξη στρατηγικής σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, μέσω στατιστικών εργαλείων και δυνατοτήτων εύχρηστης, ορθολογιστικής και αξιόπιστης ανάλυσης δεδομένων με αντικειμενικά κριτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης