Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη Υπουργός πρέπει να ενεργήσει άμεσα»
«Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή τη σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με θέμα συζήτησης την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών.
Όπως σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη «η επιμονή σε επιλογές αντίθετες προς το γράμμα και του πνεύμα του Συντάγματος, ειδικά όταν προέρχονται από την ίδια την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προκαλεί έντονη και βαθιά ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.
Κανείς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν δικαιούται να προτάσσει προσωπικές επιδιώξεις   αδιαφορώντας για το περιεχόμενο και τις προβλέψεις του ίδιου του καταστατικού χάρτη του πολιτεύματος.
Όσο η Κυβέρνηση επιτρέπει τέτοιου είδους θεσμικές ακροβασίες, τόσο θα βαθαίνει η κρίση αξιοπιστίας της Πολιτείας μας και θα διακινδυνεύει η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την ανεξάρτητη δικαστική λειτουργία».
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη Υπουργός πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να διασφαλισθεί ο σεβασμός των κανόνων του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, το διαφαινόμενο θεσμικό ατόπημα θα βαρύνει τον ίδιο και την Κυβέρνηση».
«Η πιστή και καθολική εφαρμογή  των συνταγματικών επιταγών είναι θεμελιώδης και αδιαπραγμάτευτη αρχή  της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης